Afrodizyak Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı

Aşkı Anlatan Farklı Kültürlerdeki İfadeler!

   Farklı kültürler ile etkileşimde olmak ufkunuzu açan ve her daim yeni bilgiler öğrenmenize yardımcı olan bir durum. Bilmediğiniz tatlar, alışkanlıklar, müzikler… Liste uzar gider. En ilginç olanı ise aşkı anlatan farklı tanımlar olması. Türkçe’de pek karşılığı olmayan ama ait olduğu kültürde çok samimi,sıcak anlamlar taşıyan bu ifadelere gelin beraber bakalım.

   Mo chuisle mo chroi: Kalbimin nabzı anlamına gelen bu ifade Galce’de kullanılıyor. Bizimde kullandığımız kalbimin sahibi tanımlamasına benzer.

   Geborgenheit: Sevdiğin kişiyle olmaktan kaynaklanan güven hissi olarak çevirilen bu ifadeyi Almanca’da duyabilirsiniz.

   Odnoliub: Hayatında sadece bir tek aşk olan kişi anlamına gelen bu tanımı Rusya’dan. Ebedi aşk olarak yorumlarsak yanlış olmaz herhalde.

   Flemenkçe bir tanım olan Gezelligheid: Sevdiğinle beraber olmanın sıcaklığı anlamını taşıyor.

   Cheiro no cangote: Sevgilinin boynuna nazikçe burnunu sürtmek hem bir sevgi gösterisi hemde sevginin güzel bir tanımı. Portekizce’de bu güzel hareketin karşılığı Cheiro no cangote!

   Manabamate: Aşık olduğunda iştahın kaçması durumu Paskalya Adası olarak bilinen yerde yaşayan insanların kullandığı Rapa Nui dilinde geçiyor.

   İspanyolca’da tanıdık bir tanım olan Flechazo: Ok saplanması – ilk görüşte aşk anlamına geliyor.

   Aşık olmanın yarattığı aşırı mutluluk anlamına gelen Danca sözcük ise Forelsket!

   Uzun bir ayrılıktan sonra sevdiğinle tekrar buluşmanın verdiği haz anlamına gelen Fransızca kelimemiz ise Retrouvailles. 

  Filipinler’de konuşulan bir dil olan Tagalogca’da, Kilig: Aşık olduğun kişiyle karşılaştığında duyduğun sersemlik durumunu ifade etmektedir.

   Zhi zi zhi shou, yu zi xie lao: El ele tutuşup beraber büyümek anlamı taşıyan bu sözün bizdeki karşılığı da bir yastıkta kocamak.

   Sevdiğiniz kişi ile birlikte olmanızın kaderiniz veya alın yazısı olduğunu Japonca’da dile getirmek isterseniz Koi no yokan demeniz yeterli. Tabi o kişininde Japon kültürüne aşina olması iyi olur.

   Hangi dil veya ırka mensup olun fark etmez. Önemli olan tek olgu aşktır. Aşık olduğunuz sürece hiçbir engeliniz olmayacaktır. O yüzden hala o aşkı bulamadıysanız eÇift ‘i mutlaka ziyaret edin. Çünkü aşk burada başlar!