Arkadaşlık Aşk Evlilik Güncel Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

İlişkideki Tehlike Çanları : #4 Kibir

   Sevginin en güzel tarafı koşulsuz olması ve bir defa başladığında sonsuza kadar sürmesidir. En mutsuz anlarda bile sevilme duygusu insanı adeta yeniden doğmuş gibi hissettirir. Ama bu güzel duyguyu bitirebilecek tek ve en kötü duygu ise kibirdir!

   Kibir kelime anlamı olarak; Kendini beğenme, başkalarından üstün tutma, benlik, gurur anlamlarını taşımaktadır. Mutlaka her insanın çevresinde aşırı kibirli insanlar mevcuttur. İş yaşamı olsun, arkadaş çevresi veya aile içinde. Hoşgörülü ve toleranslı biri iseniz bu tür ortamlarda bir şekilde kibir sahibi kişi ile sorun yaşamadan zaman geçirebilirsiniz. Ama ilişkide kibir söz konusu olunca işler biraz değişiyor. 

   Çoğu insan kibrini bir davranış olarak dışarı yansıtmaz. Bunu içinde yaşar. Öyle bir an gelir ki bu içinde yaşayan canavar bir an da uyanabilir. Kibirli bir davranışın. bir sözün sevdiğiniz kişi üzerindeki olumsuz etkisini düşünebiliyor musunuz? Psikolojik olarak şiddet sınıfına giren bir davranış. Kimse kimseden üstün değildir. Gerek sosyal gerek ekonomik açıdan üst sınıfta yer alıyor olunması asla bir başkası üzerinden bu benli bir baskı kurulmasına sebep değildir.

Günümüzde özellikle kadına şiddet olayları hala devam etmektedir. Bu tür durumları esefle kınıyoruz. Şiddet her zaman fiziki olarak gerçekleşmez. Kibirli bir insanın söylemleri de kişide psikolojik yaralara sebep olabilir. Anlık bir gaflet ile ilişkinizin ebediyen kaybedebilirsiniz. 

   Kibir sahibi olmak sizi en büyük yanılgılara düşürecektir. Sürekli kendini haklı görmek, herşeyin en iyisini bildiğini düşünmek, başarısızlıkları başkasına veya çevre etmenlere bağlamak… Liste uzar gider. Kibirli insan eşittir mutsuz insandır. Aşk sizi mutlu edebilecek ender duygulardan biridir.

Yersiz kibir ile hayatınızda bir daha yaşama ihtimalinizin olamayacağı duygudan kendinizi mahrum bırakmayın.

   eÇift üyeleri iyi bilirler ki hayat mutsuz olamayacak kadar güzeldir. Güzellikleri birlikte görün ve her zaman sevmesini bilin. Bilmiyorsanız bile bunu yaşayarak öğrenmekten korkmayın!

Aşk ile kalın!