Afrodizyak Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Güncel Kalp Çarpıntısı Yaşam

İlişkideki Tehlike Çanları : #2 Yalan!

Bir ilişkinin bitmesine sebep olabilecek en büyük tehlike. Yalan! Her şey sorunsuzca giderken bir anda ilişkinizi kökünden yok edebilecek bir düşmandır. Kolayca söylenir ve bir kere başladınız mı asla duramazsınız. Yalanın ilişkiye olumsuz etkilerini sizler için kelimelere dökmeye çalıştık. 

Öncelikle bazı makalelerde zikredilen ve nedense insanlara yapmaları konusunda empoze edilen bir düşünceyi dile getirmek isteriz. ‘’Pembe Yalan!’’ Bu tanım uzun zamandır varlığını koruyor. Hatta ilişkinin sağlığı ve selameti açısından pembe yalanları destekleyen türde savlar görünce bu konu hakkında yazmak farz oldu. Zira bu nasıl bir düşünce yapısıdır anlamak mümkün değil! Yalanın rengi olmaz. Ya yalan söylemişsinizdir ya da söylememişsinizdir! Bunu tatlı bir renk ile birleştirince işlenen suç hafiflemiyor!

Var olan bir gerçeği eşinizden saklama ihtiyacı hissediyorsanız önce bu durumun temeline inmeniz gerekir. ‘’Neden eşime bu durumun gerçeklerini anlatamıyorum?’’ ‘’Niye saklama ihtiyacı hissediyorum?’’, ‘’Ne için saklamam gerekiyor?’’, ‘’ Ne zamana kadar bunu saklamalıyım?’’ Aynı cevaba giden farklı soru türlerini kafanızda iyice geçirip ona göre hareket etmenizde fayda var. 

Yalan söylemeden önce empati kurmayı deneyin. Aynı durumda siz olsanız eşinizin size ufak dahi olsa yalan söylemesini kaldırabilir misiniz? Pahalı bir kıyafetin veya çantanın fiyatı hakkında yalan söylemek ile geçmiş hayatınızdan bir olayı saklayıp farklı anlatmakta aynıdır. İki durumda da yalan söylemiş olursunuz. Yani sizi seven insanın güvenini tek bir hamlede yok edersiniz. 

Sizin isteğiniz dışında gelişen olayların içinde bile kalsanız asla doğrudan şaşmayın. Bugun ufak diye tabir edilen (Pembe yalan diyende var) yalan yarın büyür ve sayısı artar. Çünkü yalanı başka bir yalan ile kapatmak zorunda kalırsınız. 

Örneklerle devam edecek olursak, almayı planladığınız o pahalı giyim için eşinizin tepki vereceğini biliyorsanız ya hiç eyleme geçmeyin ya da eyleme geçmeden önce açıkça belirtin. Yaptıktan sonra oluşabilecek olumsuz havayı anca böyle yok edebilirsiniz.

Söylediğiniz halde karşı çıkıyorsa bu hususta diretmek ilişkinizin pek yararına olmayacaktır. Bu tür bir eylemi desteklemeyeceğini bildiğiniz birisiyle beraber olmaya karar verdiyseniz zaten yapmanız da direkt ilişkinize saygısızlık olur. Sonuçta onu iyice tanıyıp ondan sonra bir yola çıkmaya karar verdiniz. 

Yalan sizi geri dönüşü olmayan bir yola sokacaktır. Parçalanan güven bir daha asla yerine gelmez. Geçmişinizde bir leke olarak kalır ve ilişkiniz ilerlese de önünüze daima çıkacaktır.

Güven duymak veya güven duyulmasını sağlamak zordur. Ama onu kaybetmek kolaydır. Aşk için her zaman ikinci bir şansınız olmayabilir. Doğru kişiyi bulduğunuzda deyim yerinde ise pamuklara sarıp sarmalayın. Pembe yalan İlham İrem şarkısında kalan hoş bir tını olsun sizin için. 

Aşk ile kalın!