Hayattaki en güzel ve en önemli duyguların başında aşk gelir. Bazen aşkı hiç bulamayacakmışız gibi düşünebiliriz. Aslında odaklanırsak aşkın her daim bizimle olduğunu hissedebiliriz. Kimi zaman bir otobüs durağında bekler bizi aşk, kimi zaman iş yerindedir, kimi zaman  köşe başında ve kimi zaman da bir tık uzağımızda!

   Sizi en umutsuz zamanda bile yüreklendirecek, bambaşka diyarlara götürüp aşkın en güçlü yanını gösterecek 7 kitap önerimiz ile baş başa bırakıyoruz. Emin olun bu kitaplardan birini bile okuduktan sonra aşka olan inancınız bir kat daha artacak. Şimdiden keyifli okumalar!

1. 1Q84 – Haruki Murakami

   “Yürekten sevdiğin bir insan varsa, bir kişi olsun yeter, hayatın kurtulmuş demektir” mottosuyla bizi karşılayan bu harika kitap, aşkın bünyesinde imkansız kelimesinin asla olmadığını gösteriyor. Bir amaç için paralel evrene geçen usta bir suikastçinin iç hesaplaşmalarını, çocukluk aşkı için girdiği amansız mücadeleyi okuyucu ile buluşturuyor. Bu kitabı okuduktan sonra iki dünya bir araya gelse bile olmaz cümlesini bir daha asla kullanamayacaksınız.

    2. Acı Çikolata – Lesley Lokko

   Laure on yedi yaşında hem sevdiği erkek hem de annesi tarafından terk edilmiş güzel bir kız. Lazare, ailesi ve geçmişini bilmeden zengin bir ailenin yanında hizmetçi olarak çalışan ve kendini bir yere ait hissetmeye çalışan genç bir kız. Melanie ise bir rock yıldızının kızı. Zengin ama gerçek sevgi nedir bilmeden büyütülmüş. Birbirinden farklı üç genç kızın aşk, evlilik ve bir yere ait olma çabasını büyük bir merakla okuyacaksınız.

3.Cennet – Judith McNaught

   Büyük bir mağaza zincirinin mirasçısı Meredith, babasının aşırı baskıcı ve dar dünya görüşü sebebiyle mutsuz, yalnız bir çocukluk geçirmiştir. Genç bir kız olduğu zaman hayatına Matt adında genç bir delikanlı girer. Birbirlerine delice aşık olurlar. Ancak bazı acı rastlantılar ve babasının korkuları ve baskıcı karakterinden dolayı her şey alt üst olur. İki genç mecbur hayatlarına devam eder ve aşklarını kalplerine gömerler. Ta ki yıllar sonra tekrar karşılaşıncaya kadar. Aşk zamana ne denli meydan okuyabilir ? Yeşilçam filmi tadında kitap sizi çok iyi gelecek.

4.Aşk Mutfağı – Lily Prior

   Rosa Fiore’nin en büyük tutkusu yemek pişirmek ve tek sığınağı mutfaktır. Büyük bir ailede büyüyen genç kızın bu tutkusunu herkes bilmektedir. Mutfağa duyduğu bu aşkla boy ölçüşebilecek tek kişi ise sevdiği erkek Bartolomeo’ dur. Bir gün genç adam vahim bir şekilde hayatını kaybeder. Büyük bir acı ile baş başa kalan Rosa ise çareyi mutfağa kapanmakta bulur. Ailesi bu durumunu değiştirmek için bir hamle yapmaya karar verir. Rosa ise bu planı bozabilmek için doğup büyüdüğü yeri terk eder. Rosa yeniden aşkı bulabilecek midir ? Bu lezzetli kitabı bitirdikten sonra eminiz mutfağa girmek isteyeceksiniz!

5.Bir Gün – David Nicholls

   Emma ve Dexter bir yaz günü tanışmışlardır ve sadece bir gün geçirmişlerdir. O bir gün ise uzun yıllara bedel masalsı bir aşka dönüşmüştür. Tek farkla kahramanlarımızın bunu fark etmeleri biraz zaman alacaktır. 22 yıla uzanan bir aşk hikayesini okumaya hazır mısınız? Aşkı daima başka yerde ararız, bazen ise tam önümüzdedir ama biz göremeyiz. Aynı isimli kitaptan uyarlama filmi de bulunan bu harika aşk sizi büyüleyecek.

6.Beni Hatırladın mı? – Sophie Kinsella

      Aşk, iş ve özel hayatınızdan hiç birşey yolunda gitmdiğini düşünün. Sevgiliniz ile sorunlarınız var, sevmediğiniz bir işi yapıyorsunuz ve dış görünüşünüzde hoşlanmadığınız bazı noktalar var. Ama bir sabah uyanıyorsunuz ve her şey tam tersi olmuş. Harika bir fiziğiniz, zengin bir kocanız ve çalıştığınız şirkette patron olmuşsunuz.Ne kadar harika değil mi? Kusursuz gibi görünen bu hayat bir insanı ne kadar mutlu edebilir ? Sophie Kinsella’nın harika kaleminden eğlenceli bir kitap. Okurken sizde bizim gibi çok eğleneceksiniz.

7.İmkansızın Şarkısı – Haruki Murakami

   Geçmişinde yaşadığı acılar, kalp kırıklıkları ve günümüzdeki sevdiği insan ve hayatın bütün renkleri. Bir şarkı ile geçmiş ile günümüzde yolculuk yapan kahramanımızın çarpıcı aşk hikayesine tanık oluyoruz. Özellikle kitapta bahsi geçen müzikleri kenara not etmenizi tavsiye ediyoruz. Harika bir şarkı listesi ortaya çıkıyor. Kitabın beyaz perde uyarlaması da yapıldı ama kitap kadar başarılı olduğu söylenemez.