Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Kalp Çarpıntısı Yaşam

İlk Buluşmada Kişilik Rehberi: #Alışkanlıklar!

   

   Büyük ilgi gören yazı dizimizin üçüncü bölümünde sizlerleyiz. Bu sefer buluşacağımız kişinin alışkanlıkları üzerinden duracağız. eÇift.com veya eÇift.de üzerinden sohbete başladığınız kişinin gerçek hayattaki alışkanlıkları size onun hakkında çok iyi ipuçları verecektir. Hazırsanız başlıyoruz aşk kuşları!

   Buluşmaya Zamanında Gelmek!

      İlk üstünde duracağımız konu birçok kişinin de ilk buluşmada dikkat ettiği bir durum olan zamanlama. Buluşmaya vaktinden önce gelmiş ve sizi buluşacağınız konumda bekliyorsa hanesine artı bir puan yazabilirsiniz. Olası bir durumda belirlenen saatte orada olamayacak ise bunu önceden haber vermesi de güzel bir davranış olacaktır. Buluşmaya bir saat kala size ulaşıyor ise ilk eksi puanını alır. Trafik veya özel bir sebepten ötürü geç kalabilir. Bu konuda da daha önceki yazımızda bahsettiğimiz beden dili rehberinden yararlanıp, yalan söyleyip söylemediğini kolayca anlayabilirsiniz.

   Mekan Seçimi!

      Buluşma mekanı konusunda ortak bir kararınız yok ise seçimi ona bırakmanız en doğrusu olacaktır. Zira seçeceği yer de onun hakkında size bilgi verecektir. Daha önce hiç gitmediği yeni bir işletmeyi tercih ediyorsa, bu sizinle bir yola çıkmaya hazır olduğunun göstergesi sayılabilir. Hiç bilmediğim, yeni bir maceraya sizinle atılması ona artı bir puan daha kazandıracaktır. Sürekli gittiği bir yeri seçiyor ise daha emin adımlarla gitmek istediği sonucuna varabiliriz. Düzenli müşteri olduğu için çalışanlar ile samimiyeti, işletmenin yapacağı jestler aracılığı ile sizi etkilemek isteyebilir. Güven sınırlarını terk etmek istemeyen birisi yeni bir yola çıkmayı ne kadar göze alabilir bu konuda biraz düşünmek gerekebilir.

   Diğer Kişilere Karşı Olan Tutumu!

      Buluştuğunuz mekanda çalışanlara olan karşı tutum oldukça önemli! Zira en önemli ipucunu yakalayabileceğiniz kısım burası. Mesela, siparişiniz yanlış veya eksik geldi. Görevli kişiyi çağırması, durumu anlatması kibar ve özenli ise artı bir puan yazabilirsiniz. Ama azarlar tonda ukala bir tavır sergiliyor ise eksi iki puanı hanesinde görebilir. Aynı durum mekanda bulunan başka insanlarla da olabilir. Yan masanızdaki insanların fazla gürültülü konuşması o an ki iletişiminizin kesintiye uğramasına neden olabilir. Kibar bir şekilde uyarıyor veya görevli kişi aracılığı ile rahatsızlığını dile getiriyorsa harika. Tam tersi şekilde olumsuz bir şekilde sorunu kendi çözmeye çalışıyor ise kalkıp gitmeniz içten bile değil.

   Beklemek veya Beklememek İşte Bütün Mesele Bu!

     Sipariş etmiş olduğu yemek sizin tercihinizden önce geldi diyelim. Sizi beklemeden başlaması direkt eksi bir puanı ona kazandıracaktır. Bekliyor ise mutluluk ile artı puanı verebilirsiniz. Bu tür görgü kuralları ilişkinin saygınlığı açısından önemlidir. Detaylara değer veren biri sizin en ufak ruh hali değişiminize bile dikkat edecektir. 

   Cümlelerdeki Gizli Özne!

   Kendinden üçüncü tekil şahıs olarak bahseden biri ise işiniz zor demektir. Sürekli başarılarını, komedi adı altında başına gelen absürt olayları keyifle anlatan biri yalnız değildir. Yanında her daim egosunu da taşıyor demektir. Arkadaşlarım şöyle der… Ailem hep böyledir… Çevremde bu tür tepkilere alıştım… Bunun gibi dolaylı olarak kendini yine odak noktasına koyuyor bu o kişiyi daha az narsist yapmaz. Kendisi hakkında bile sorulan en basit soruyu fazla abartmadan anlatan biri ise paylaşımcı bir kişidir. Hayatı ben merkezi yaşayan insanlar ile paylaşılabilir bir gelecek kurmak oldukça zordur. İmkansız değil ama zor! Zoru seviyorsanız size kolay gelsin! 🙂

   Zararlı Alışkanlıklar!

   Bu hususta verilebilecek en iyi örnek sigara! Siz kullanmıyor olabilirsiniz ve karşınızdakinin de kullanıp kullanmaması sizin için fark etmiyor diyelim. Bu hoşgörüyü gösterdiniz diye sizi dumana boğma hakkı yok. Sizin yanınızda daha az tüketmesi  daha doğru bir davranış olacaktır. Yeni tanıştığınız birisinin her yirmi dakikada bir kalkıp sigara içmeye gitmesi çok hoş olmaz. Telefon ile ilgilenmesi  de çok iyi bir intiba bırakmaz. Sürekli gelen bildirimleri kontrol etmesi, size olan ilgisini sekteye uğratır ve kişide hayal kırıklığı yaratabilir. 

   Ufak Hediye!

   İlk buluşmadan hemen hediye verilmesi çok uygun bir davranış gibi durmayabilir. Amaç, gerçek hayatta yüz yüze görüşüp daha iyi tanımak. Ama kitap, albüm veya biblo gibi ufak hediyeler harika bir jest olacaktır. Sohbetleriniz sırasında bahsedilen bir kitabı size hediye etmesi artı puanları kazanması için yeter de artar bile. Almamış olması eksi puan demek değildir. 

İlk buluşma rehberimiz, siz değerli www.ecift.com  üyelerimize en ufak dahi olsa bir yardımı dokunursa ne mutlu bize. Yeni yazı dizilerinde görüşmek üzere. Aşk ile kalın!