Aşk eÇift

5 Adımda Ne Kadar Dürüst Öğrenin!

  

Sadakat, güven, bağlılık, dürüstlük, mutluluk, heyecan…

İzlanda’da yapılan bir araştırmada katılımcıların yüzde 65’i aşkı tanımlarken bu kelimeleri kullanmışlar. Özellikle ‘’güven’’ kelimesi her 3 kişiden 2’si tarafından ilk sıraya yazılmış. Peki neden ?

   Adem ile Havva’dan beri aşk her daim kutsal ve erişilmesi güç bir duygu olmuştur. Aslında aradığımız duygunun en temelinde yatan karşımızdakine güvenme dürtüsüdür. İlk görüşte aşka inanır mısınız ? Peki ya ilk görüşte aşık olduğunuz kişiye ne kadar güven duyabilirsiniz ?

   Eğer eÇift üyesi iseniz bu konuda bir adım güvendesiniz çünkü sitemizdeki profiller editörlerimiz tarafından doğruluğu kontrol edildikten sonra onaylanır. Eğer sitemize kayıtlı değilseniz o zaman 5 adımda yeni tanıştığınız bir insanın ne kadar dürüst olduğunu ipuçlarımızdan yakalayabilirsiniz!

     1-Bırakın Özgürce Konuşsun!

  Yeni tanıştığınız birine art arda sorular sorup, ona sorguya çekiliyormuş hissi vermeyin! Özgürce kendisini ifade etsin. Alakasız bir konu dahi olsa bırakın konuşsun. O ne kadar çok cümle sarf ederse sizin, onun yalanlarını ileriki dönemde yakalamanız daha kolay olur. Zira bir insan kolayca yalan söyleyebilir ama bunun takibini yapmak neredeyse imkansızdır.

    2-Bilgi Bombardımanına Tutun!

   Hayatınıza dair önemli olmayan detayları onunla paylaşın. Sevdiğiniz renkten tutun, tatilde nereye gitmeyi sevdiğinize kadar ufak bilgilerle biraz sersemletin. Siz bu detayları verdikçe karşınızdaki de havaya girip kendi cevaplarını verecektir. Meslek veya yaşı konusunda söyleyebileceği bir yalanın takibi kolaydır ama böyle ufak detaylarda onu devam ettirmek zordur.

    3-Kelimelerin Büyüsüne Aldanmayın!

   Kelimeler ile size büyülü bir dünya yaratabilir. Gelecek planlarından bahsedip, size duymak isteyeceğiniz hayalleri sıralayabilir. Unutmayın eğer bir açığını yakalarsanız yapacağı ilk hareket büyük vaatler vermek olacaktır. Size karşı bu tür hamleleri her zaman cepte bekletir. Gerektiği zamanda kullanabilmek için.

4-Bir Fotoğraf Bin Ayıp Gösterir!

  Sosyal mecraların varlığı büyük nimet! Bir insanın hayatı konusunda o kadar çok bilgi veriyor ki bu harika! Diyelim ki tanıştığınız kişi kullanmıyor. Vardır böyle aykırı tipler ama dert değil. Sosyal medya da olmasa bile illa daha önce çekildiği fotoğrafları mevcuttur. Mağarada yetişmedi ya! Elinizde az bir foto bile olsa detaylarına dikkat edin. Nerede çekilmiş? Üzerinde ne renk kıyafet var? Kim çekmiş? Yüz ifadesi nasıl ? Bütün bunlar onun hakkında size güzel ipuçları verecekti.

 5-Başkası Olma Kendin Ol!

   Sizin dürüst olmanız öncelikle ne kadar erdemli bir insan olduğunuzu gösterir. Elbette negatif tecrübeler edineceksiniz. Ne olursa olsun her yeni tanışmada o insana önyargılı olmayın. Siz ne kadar ürkek durur ve kötü tecrübelerinizi dile getirirseniz karşınızdaki o insan da bunu aşmak için farklı bir kimliğe bürünecektir. Siz yalansız olun! İsterse o birbiri ardına sıralasın. Günün sonunda kazanan siz olacaksınız!