Aşk Güncel Yaşam

Günümüz İlişkilerinde En Büyük Beklenti Neden Güven Oldu?

Modern insan hep bir telaşlı, biraz melankolik çoğunlukla güvenlik ve korunma algısı içerisine sıkışmış durumda. Doğal olarak ilişkilerimiz, evliliklerimiz ve akraba-eş dost ilişkilerimiz bile bu büyük güvensizlik temelli güven arayışına dayanıyor. Peki, neden artık güvenemiyoruz?

Kendimizden bir sonraki nesilde bize uymayan, bizim yetiştirilme tarzımıza ters gelen en ufak bir farklılık görsek bizim zamanımızda böyle değildi, dünya çok değişti, dünyanın çivisi çıktı demeye fırsat kollarız. Belki bizim de ilk gençlik yıllarımızda bizden bir üst nesil bize aynısını söylediği için farkında olmadan kanıksadık. Zaten bu yüzden kuşak farkı diye bir kavram var. Fakat yaklaşık bir iki neslin birbirine çok yakın bir şekilde yakındığı bir şey var o da güven. “Güvenilecek kimse kalmadı, sadece güvenebileceğim ve sevebileceğim birini arıyorum, beni aldatmayacak bana sadık kalacak birisi ile tanışmak istiyorum” çevrenizde mutlaka bu ve buna benzer cümleleri duymuşsunuzdur, belki siz de kurdunuz. Peki, soruyu hiç tersten sorarak nedenlerini düşündünüz mü? Mesela kendinize hiç “ben güvenilir biri miyim?” sorusunu yönelttiniz mi? Buna dürüstçe evet ya da hayır diyebiliyor musunuz?

Sosyal medya hesaplarında ya da ortak paylaşım sitelerinde insanlar sürekli güvenilir bir kadın ya da erkek kalmadığından yakınıyor. Bu yüzden gerçek aşka, mutlu bir evliliğe ya da beraberliğe artık inançlarının kalmadığını yazıyor. Herkes çok güvenilir ve dürüst ise herkesi en az bir kez aldatmış olan kişi aynı kişi mi? Yoksa insanlar zaten yıllardır birbirini aldatıyor, eşlerini, sevgililerini aldattığını gizliyor muydu? Ya da internetin yaygınlaşması toplumun ipliğini pazara mı çıkardı? Çünkü eğer herkesi aldatan, yarı yolda bırakan, sevgisini anlamayan kişi aynı kişi değilse bu noktada çuvaldızı kendimize de batırmamız gerekiyor. Ahlaklı, güzel, namuslu ve yalan söylemeyen ve gerçekten güvenebileceğim biri arıyorum yakarışı da bu noktada kendi öz eleştirimizi yapmamışsak eğer anlamsız kalıyor gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?

O zaman lafı uzatmayalım, evet bu eleştiriyi yaptım ve kendim aradığım değerlerin aynısının bende de olduğuna inanıyor, sağlıklı ve karşılıklı sevgi saygıya dayanan bir ilişkiyi hak ediyorum diyorsanız gelin sizin gibi ciddi bir ilişki arayan insanların buluşma noktası olan eÇift’i deneyin. eÇift’te üstelik kendi kriterlerinize, kültürünüze ve eğitim seviyenize göre arama yapabilir böylece size uygun olmayan insanlarla vakit kaybetmezsiniz. Gelin kendinize bir güzellik yapın çünkü aşk burada başlar.