eÇift Kişilik Testleri

Eşlerin Kişilik Uyumu Neden Bir İlişkinin En Önemli Faktörüdür?

Çok meşhur bir deyiş vardır. Zıt kutuplar birbirini çekermiş. Çoğu zaman öyle, fakat karakter tek başına bir ilişkinin sağlıklı ve mutlu olması için yeterli bir faktör mü? Yoksa söz konusu kadın ve erkek ilişkileri olunca her şey yine karmaşık ve çok bilinmeyenli bir denkleme mi dönüşüyor?

Psikologlar, ilişki terapistleri ve çoğu zaman araştırmacıların ortak bir görüş olarak sunduğu bir gerçek vardır. Eşlerin birbirine zamanla benziyor olması uzun vadede sağlıklı bir ilişki kurulmasını sağlar, tek başına yeterli olmasa da. Peki, bu noktada diğer hangi bileşenler devreye giriyor? İşte tam burada zıtlıkların ve farklı yönlerin birbirini tamamlaması yani uyum devreye giriyor. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse; sizin ilişkide girişken ve öndeki konumunuzu, karşı taraf yumuşak başlılık ile kabul ettiğinde aslında ortada sürdürmeye rıza gösterilen bir ilişki oluşuyor. Ya da siz daha az konuşan ve genellikle insanları dinleyen taraf olmayı seçerken, eşinizi daha konuşkan ve dışadönük insanlardan seçmeniz gibi. Kısacası birbirini bir bütün haline getiren Ying ve Yang parçaları gibi.

Tabi ilişkide uyumluluk kriterleri sadece kişilik özellikleri ile sınırlı kalmıyor. Bu sizin siyasi, dini, kültürel görüşünüzden yaşam tarzınıza kadar geniş bir skaladan oluşuyor. Uzmanlar özellikle kişilerin yatış-kalkış, işe gidiş ve günü yaşayış saatlerine göre benzer özellikler göstermesini ilişkinin kalitesi açısından önemli faktörler olarak görüyorlar. Fakat tüm bu benzerlikler kesinlikle birbirinin aynısı canlılara dönüşmek olarak algılanmamalı. Bu çoğu zaman olumlu olmayan sonuçlara hatta ayrılığa varan durumlara neden olabilir. Çünkü birbirinin aynısı olan günler nasıl yorucu bir rutine dönüşüyorsa her gün iyisi ve kötüsüyle kendi kopyanızla yaşamak 24 saat aynaya bakmak gibi huzursuzluk yaratabilir.

Aslında yine her şeyin dengesi noktasına varılıyor bu konular tartışıldığında. Zaten iki kişinin yaşadığı duygusal bir ilişki zorlu dengeler üzerine oturtulmuş, tehlikeli ama heyecan verici bir dengeden ibaret değil midir? Peki, bu tehlikeli ama heyecan verici dengeyi nasıl sağlayabilirsiniz? Ya da tam da kararında ve size uyumlu olacak o kişiyle nasıl tanışabilirsiniz?

eÇift bu noktada aslında diğer arkadaşlık ve ciddi ilişki sitelerinden ayrılan bir konuma geliyor. Kişilik analiz testi adını verdiğimiz ve alanında uzman psikologlarca hazırlanan bu test size en uyumlu kişiyi bulmamız için vereceğiniz cevaplardan oluşan bir test. Sitemize ücretsiz bir şekilde üye olduktan sonra yapabileceğiniz bu test sayesinde temel kişilik özelliklerinizle uyuşan tüm üyeler size önerilir. Siyasi görüş, eğitim, din, sosyo-kültürel yapı gibi daha karmaşık konularda isteklerinizi ise arama kriterlerini düzenleyerek kolayca halledebilirsiniz. İşte bu kadar! Teknoloji ve bilim aslında ne kadar da kolay çözümler sunuyor. Yeni bir insanlar tanışmak, gerçekten işte bu kadar basit. Oturduğunuz yerde, şu an ve tam da sizin istediğiniz gibi. Haydi, eÇift’te kendinize bir şans verin!