Aşk

Yılmaz Güney’den Nebahat Çehre’ye Aşk Mektupları

Teknoloji hızla gelişirken aşk ve ilişkiler de evrim geçirdi. Elbette kaçınılmaz bir durum bu hatta zamanın ruhuna aykırı değişip gelişmemesi ama tüm bunların sonunda aşk hep var ve var olacak. Aşkın var olduğunu bilmek bile bazen tek başına yeterli bir sebep çünkü dünyada birisini sevmek kadar insana var olduğunu hissettiren çok az duygu var.

Lafı uzatmayalım bugün yine aşktan ama âşık olduğumuzda yaptığımız şeylerden biri hakkında konuşacağız. “Aşk mektupları yazmak” Evet artık whatsapp emojilerine sıkıştırmaktan, video çekip sevdiğimizi söylemekten ya da güzel hediyeler ve anlarla ölümsüzleştirmekten fırsat bulup da yazmayı bıraktığımız aşk mektuplarından. Hatta hepimizin yakından tanıdığı Türk Sineması’nın Çirkin Kral’ı Yılmaz Güney’in sevgilisi Nebahat Çehre’ye yazdığı aşk mektupları üzerinden konuşalım istedik.

Sevgilisine yazdığı dört mektup içerisinden yüreğe oldukça dokunan cümleler var. İnsan okuyunca diyor ki evet sevmek tam olarak böyle bir şey ve sahi neden bıraktık sevdiğimize mektup yazmayı?

Şöyle diyor mektupların bir tanesinde;

“ Boynumda, kollarımda bir zincirsin sen yavrum…”

“Geçmişteki bütün günah ve sevaplarımla kendimi sana veriyorum”

“Nebahat, Nebahat, Nebahat, Nehabat… Yeryüzündeki bütün kâğıtları senin isminle doldurmak istiyorum.”

İlk mektup 17 Mart 1965’te yazılmış. Bir çırpıda başlayan aşk saman alevi gibi harlanmış ve bu içten satırlara vesile olmuş. Daha sonraki üç mektup 1966 tarihli. Her bir satırı yüreğe dokunan ve gönlün en içinden kopup gelmiş gibi. Dilerseniz tamamını bu linkten okuyabilirsiniz.

http://www.turknostalji.com/yilmaz-guneyden-nebahat-cehreye-ask-mektuplari.html

Şimdi gelelim neden aşk mektupları üzerinden lafı açtık. Ah aşk, her zaman hayatın bir yerine tutunuyor işte böyle. Şimdi kendinize şu soruyu sorabilin diye aslında. En son ne zaman birine aşk mektubu yazdınız? Duygularınızı satırlara dökecek kadar çok sevmeye ne kadar ihtiyacınız var da kendinize sormuyorsunuz?

Haydi, şimdi sorma zamanı. Duygularımı paylaşacağım bir insan bile yok hayatımda diye de hayıflanmayın. Hemen www.eCift.com adresine ücretsiz olarak üye olup o doğru insanla tanışmak için ilk adımı atabilirsiniz.

Çünkü aşk burada başlar…