Aşk Yaşam

Kişiliğinize göre aşk nasıl şekilleniyor?

Yeni tanıştığınız bir insanda ilk dikkatinizi çeken kişilik özellikleri, sizde geçici bir hayranlık yapabilir. Böylece onu daha yakından tanımak isteyebilirsiniz. Bu açıdan hem kendi kişiliğinizi hem de karşınızdaki kişinin kişiliğini iyi analiz etmeniz aşkta mutluluğu yakalamanız için en önemli faktör olabilir. Bu açıdan size yardımcı olacak 4 ana kişilik tipini yazdık.

Antropolojist Helen Fisher’ın tüm dünyada ses getiren 4 ana kişilik tipi analizi bulunuyor. Sizde bu kişilik tiplerinden yola çıkarak tercihlerinizi belirlerken karşınızdaki kişiyi bir de bu kişilik yapılarına göre gözden geçirebilirsiniz.

Peki bu kişilik tipleri nelerdir?

1.Tip Kişilik : Girişimci

Genelde çok sevilen girişimci tipler aile ve kökenine çok bağlıdır.  Sakin ve akli başındadır. Koruyucu bir kişiliğe sahiptir. Girişimci kişiler, kendilerini toplumun destekleyici gibi görürler, kurallara severler. Sosyal, inançlı ve dikkatlidirler ama korkak değillerdir.

2.Tip Kişilik: Maceraperest

Bu kişilik özelliğine sahip kişiler enerji doludur, kreatif ve spontandırlar. Daima yeni tecrübe ve deneyim arayışındadırlar. Risk almayı ve eğlenceyi severler. Merak duygusu, onları hayatta en çok tetikleyen şeylerden biridir. Doğru olduğuna inandıkları konularda ısrarcıdır. Ayrıca optimist, esnek ve uyumlu bir kişilik oldukları da söylenebilir.

3.Tip Kişilik: Direktör Soyut düşüncelere ve spontan girişimlere oldukça meyilli olan direktör kişilik tiplerinin cesur bir yapısı vardır. Her zaman çok disiplinli, analitik ve verimli olan bu tipler aynı zamanda oldukça da inatçıdır. Ama onların pragmatist yapısını iyi algılayanlar aşkta mutluluğu yakalayacaktır.

4.Tip Kişilik: Arabulucu

 Oldukça geniş bir bakış açısına sahip olan arabulucu kişilik tipinin toplumsal uyumlulukları oldukça yüksektir. Olaylara her zaman kazan-kazan ilişkisi ile bakan arabulucular yaratıcı ve halden anlayan insanlardır. Çoğu zaman ise merhametli ve sorun çözmeye odaklıdır.

Helen Fisher’ın tanımladığı bu ana kişilik tipinden birisine sahip olan insanların karşısındaki insanla uyum sağlayabilmesi için de şöyle bir denklem geliştirilmiştir. Eğer girişimci bir tipseniz başka bir girişimci tip sizi tamamlayacaktır. Yönetmeyi seven direktörler ise arabucularla her zaman iyi anlaşacaktır. Maceraperestlerin aşkta mutluluğu bulmaları için yine kendileri gibi bir maceraperest bulmalarında fayda vardır.

Yinede ben tüm bunların dışında başka faktörlerin de ilişkide önemli rol oynadığına inanıyorum diyorsanız o zaman size eÇift kişilik analiz testini önerebiliriz. Hemen şimdi ücretsiz bir şekilde adresine kayıt olarak kişilik analiz testimizi çözebilir ve aradığınız kişiyi çok daha kolay bulabilirsiniz.