Aşk eÇift Yaşam

Bir buluşma her aşamasıyla nasıl değerlendirilir?

 

Online profiliniz aracılığıyla birisiyle tanışmak, yeni birisini hayatınıza dahil etmek için atacağınız en önemli adımlardan biri olsa da mutlu bir birliktelik için tek başına yeterli değildir. Yeni bir insanı tanımaya karar vermek ne kadar önemli bir karar ise bunu gerçek yaşama taşımaya karar vermek de bir o kadar önemlidir. Buluşma gerçekleştikten sonra o kişiyle görüşmeye devam etme ya da etmeme kararından ileride pişman olmamak istiyorsanız bu yöntemleri denemenizde fayda var!

Yeni bir ilişkiye, yeni bir işe ve ortama alışırken sıkıntı çekenlerden misiniz? Bu aslında çok normal bir durumdur. Hepimiz yeni başlangıçlar yaparken biraz zorlanırız. Bu, bilinmezliğin getirdiği bir sonuç olduğu içindir. Eğer yeni biriyle buluşma fikri bile sizde biraz gerginlik yaratıyorsa kendinizi gözlemleyerek ilk adımı atabilirsiniz.

Puan verin!

Evet, gerçekten hayatınızda yeni olarak başlayan her şey için yapın bunu. Nasıl mı? Mesela diyelim ki eÇift’te tanıştığınız bir üye ile gerçek hayatta bir akşam yemeği için anlaştınız. Evden çıkmadan önce bir durum değerlendirmesi yaparak bir kağıda ya da aklınıza not edin. Bu buluşmadan ne kadar zevk alacağımı düşünüyorum sorusuna 0-10 arasında bir değer biçin.

Sonrasında buluşma anında bu puanların değişimini gözlemleyin. Evden çıkarken örneğin 9 puan vermişsinizdir heyecanınıza ama buluşmada bu 6 seviyesine düşmüş belki de 10 seviyesine çıkmıştır. Bu puanlama sistemi sonucu duygularınızı analiz etmek çok daha kolaylaşacaktır.

Bir çeşit swot analizi yapın

Yanlış duymadınız. Swot analizi evet ticari bir kavram; bir projede durumun veya kişinin güçlü (Strengths) ve zayıf (Weaknesses) yönlerini belirlemekte, iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat (Opportunities) ve tehditleri (Threats) saptamak için kullanılan stratejik bir tekniktir. Ancak temelinde bir süreci en iyi ayrıntıları ile değerlendirmek yatar. Birlikte yemeğe çıktığınız o insanın zayıf ve güçlü yanlarını ele alın. Zayıf yönlerinden kabul edebileceklerinizi veya etmeyeceklerinizi de değerlendirin. Örneğin; ciddi bir ilişkiniz olsun ya da evlenip çocuk yapmak mı istiyorsunuz? Karşınızdaki kişiden iyi bir ebeveyn olur mu olmaz mı, bu konuda sizde bıraktığı etki ne derece kuvvetli? Bunları ciddi anlamda düşünün ve en iyi sonucu almak için bunları bir kağıda yazın.

Bir ilişki süreci ile ilgili bildiğiniz her şeyi unutun!

Bu belki de yeni bir insan ile tanışırken yapacağınız en mantıklı adımlardan biri olacaktır. Yeni bir insanla tanıştığınızda ve ondan hoşlandığınızda nasıl tepkiler verdiğinizi gerçekten ciddi ciddi düşündünüz mü? En yakın arkadaşınıza saatlerce anlatmak, elinde telefon acaba mesaj atacak mı ya da arayacak mı diye ecel terleri dökmek, mutlu olmayı isterken bile profesyonel bir kaçış planını aratmayacak derecede stratejiler kurmak. Sizce de bunlar gerçekten çok gereksiz değil mi? Neden bir kez olsun duygularınızı salt kendinize dönerek değerlendirmiyorsunuz? Başkalarının ne düşündüğü neden bu kadar önemli ya da neden ilk buluşmada ailenizin onu sevip sevmeyeceğini düşünmek zorunda hissediyorsunuz?

Onun için kendinize mutlu olmaya dair yeni bir şans verirken, konfor alanının dışında davranmak için de neler yapabileceğinize dikkatli bir şekilde bakın. Kim bilir bu kez mutluluğun anahtarı bu basit ama etkili üç adımda gizlidir.

Haydi, aşk için şimdi kendinize bir şans verin. eÇift’e ücretsiz üye olarak aradığınız kişiyi bulmak için bir adım atın. Kriterlerinizi belirleyin ve size en uyumlu üyelere göz atın. Vakit kaybetmeyin çünkü aşk eÇift’te başlıyor!