eÇift Kalp Çarpıntısı Yaşam

Yaşlandığınızda aşka dair bu pişmanlıkları yaşamayın!

Cemal Süreya’nın harika bir dizesi var: “Hayat kısa, kuşlar uçuyor”. İnsan yaşamının aslında ne kadar kısa ve ne kadar çabuk geçtiğini özetliyor. İşte bu yüzden belki de sürekli ölmeden önce şunu şunu yapın listeleri yapar dururuz. Çünkü bir tane hayatımız var ve bu biricik yaşamda galiba aşkı ve sevgiyi tatmaktan önemli çok az şey var. İşte bu yüzden yaşlandığınızda aşka dair pişmanlıklar yaşamayın diye aşkın küçük ve ayrıntılarda gizli yanlarını hazırladık.

  1. Gerçekten içten bir şekilde birisinin elini tutmanın ne kadar harika bir his olabildiğini düşünün. Ya da bir kez olsun birisine sarıldığınızda yer çekimin olmadığını hissetmeyi? Bu hislerle dolu bir yaşamı arzulayın ve gerçekleştirmeye çalışın.
  2. İster bir saat uzaklıkta ister binlerce kilometre uzaklıkta bir yer olsun, bambaşka bir şehri, yaşamı, yemekleri ve kültürü gerçekten sevdiğiniz kişiyle birlikte keşfetmiş olmanın ne kadar harika bir his olduğunu düşünün.
  3. Sırf yalnız kalmamak adına mutlu olmadığınız ilişkileri devam ettirmeyin. İnsanı yaşlandığında yanlış eş ve meslek seçimi kadar mutsuz eden bir şey yoktur.
  4. Favori filmlerinizi birlikte izlemek, en sevdiğiniz şarkı çaldığında hep bir arada olduğunuzu hissetmek ya da en sevdiğiniz yemekleri pişirip hep birlikte sofra kurmak. Yaşlandığınızda bunları sevdiğiniz bir insanla yapmış olmanın sizi kadar iyi hissettireceğine odaklanın.
  5. Para kazanmak, üretmek ve hayata bir katkı yapmak elbette çok önemli. Ama sürekli olarak kazanmaya ve kariyere odaklı bir hayat sürerken mutluluğu ve sevdiklerinizle geçecek zamanları kaçırmamaya özen gösterin. Kısacası bazen es verip daha az çalışın, daha çok sevin!
  6. Karşınızdaki kişinin sizden oldukça farklı olan yönleri olabilir. Tüm bunlara rağmen ona bir şans vermekten kaçınmayın. Farklılıklar bazen muhteşem bir ahenge dönüşebileceğini düşünün.
  7. Yaşlandığınızda anılarınızı yâd ederken ve fotoğraflara bakarken gülümsemeyi de hüznü de birlikte yaşayacağınız birinin varlığını düşünün. Yalnız olmak bir tercih olabilir ama hayatı paylaşmak önemlidir. Bir aile albümüne sahip olmanın güzel yanlarını keşfedin.
  8.  Birisinin sizi sevdiğini söylemesine ve sarılmasına en çok yaşlandığınızda ihtiyaç duyacağınızı biliyor musunuz? Bunlara ihtiyacınız olacağını unutmayın.
  9. Sadece sizin güleceğiniz, ağlayacağınız ve özlem duyacağınız biricik anılarınızın olacağı bir yaşamı düşleyin. Hayatta ortak anılar biriktirmek kadar çok az önemli şey vardır.
  10. Ve geldik en önemli hususa. Bir kere de öperek uyandırın, isyanlar ile dolu olan bir hayat yaşamayın 🙂 Sabahları öpülerek uyandırılmak kadar iyi bir terapi yoktur.

Tekrar etmek ve özetlemek gerekirse; yalnızlık bir tercih olabilir. Yalnız bir yaşam sürmeyi göze alabilmek de çok ciddi bir karardır. Ancak yukarıda sayılan bir neden bile mutlu olmak istediğinizi size hissettiriyorsa, sizi mutlu edecek kişiyi aramak için harekete geçmenin zamanı gelmiş demektir.

Haydi, şimdi eÇift ile harekete geçin. Aradığınız insanın özelliklerini, kişiliğinize en uygun profilleri eÇift sayesinde tanıyın. Çünkü aşk burada başlar!