Aşk

Buluşmalarda karşınıza çıkabilecek insan tipleri

Neredeyse nüfusu 75 milyon olan bir ülkede tanımlayamayacağımız kadar enteresan kişilikte insan yaşıyor. Hadi, bir kısmını evli, çocuk, genç ya da ilişkisi var diye eleyelim. Birkaç milyonu da zaten sizin yaşadığınız şehirde değil diye kenara koyalım. Hatta oturduğunuz semte kadar daraltalım ama yine de binlerce çeşit insan tipiyle muhatap oluyorsunuz. Eh bir de bunlardan bazıları ilk buluşma denilen o gerilim ve macera türündeki filmde karşınıza çıkıyor. Gelin onlara yakından bakalım 🙂

Bahsedeceğimiz insanlar aslında bir nevi duygusal ilişkilerde uzak durulması gereken insan tipleri olarak da özetlenebilir aslında.

1.       Hayalet sürücüler

En uzak durulası insan tiplerinden biridir. Sizinle buluşana kadar adeta artistlik jimnastik dalında altın madalyaya oynayan bu insanlar her nasılsa buluşma ertesi birden gözden kaybolurlar. Sanki yer yarılmış da içine girmişlerdir. Ne bir mesaj, ne bir telefona çıkma. İçinizden tamam kardeşim ilk buluşmada nikâhımıza alalım demedik ama bu gizem neden dedirtir. Oysaki sizinle daha fazla ilgilenmediğini belirtmesi bir mesaj yazması kadar kolay bir iştir.

2.       Sırtında acısı ile gezenler

Böyle insanlar hayatın her alanında vardır. Hayatta yaşadıkları herhangi bir travmaya maalesef ki çok saplanmışlar ve travmasını atamamışlardır. Bu eski sevgilisi ya da eşi olabilir. Tanıştığı her yeni insanda o kişinin özelliklerini arar ve bunun içinde ilk buluşmada o kişiden bahsetmekten çekinmez. En uzak durulası insan tipinden biridir. Eğer takıntılı bir sevgili ilginizi çekmiyorsa tabii

3.       Aşkı ve ilişkileri bir skor olarak görenler

Ben kadın ve erkek ilişkilerinin kitabını yazdım tribi ile gezen bu insanlar sağlıksız bir şekilde aşkı ve birisiyle bir ilişki yaşamayı skor olarak görürler. Onlar için sevgi adeta daldan dala uçmaktır. Sürekli eski sevgililerini anlatır – sanki siz bilmek istiyormuşsunuz gibi- ve aslında alttan alta desteksiz özgüveninin sinyallerini size vermektedir. Uzak durunuz efendim, hatta kaçınız.

4.       Dorian Gray karakterliler

Oscar Wilde’ın ünlü kitabı Dorian Gray’i okuduysanız bu karakterdeki insanlar kolayca kafanızda canlanacaktır. Bilmeyenler ise kısaca özetleyelim. Kendine aşırı hayran olan ve adeta fiziksel güzelliğine/yakışıklılığına bir tanrıya taparcasına saplananlar. Bu tip insanları tehlikeli kılan yan egolarıdır. Öyle ki sürekli övgüler ve okşanan egoları ile beslenip hayatta kalırlar. Sürekli bir bebek gibi nazlayacağınız bir sevgiliye ihtiyaç duymuyorsanız ortamdan koşarak uzaklaşmanızda fayda vardır.

5.       Ne zaman evleniyoruz imalarını hiç bırakmayanlar

Belki de bir buluşmada sizi en tedirgin edecek tiplerden biri bu insanlardır. Her şey hemen olsun bitsin diye bir acele. Hemen sevgili olalım, haftaya nişanı yaparız, annemlerle ne zaman tanışıyorsun der gibi bir ruh haline bürünürler. Sizi bildiği üç beş mesajla hemen eş bellemiştir kafasında. Yapmayın, bu tip bir insan olduğunu anladığınız an kibarca o görüşmeyi sonlandırın.

Peki ama kavun değil karpuz değil insanların bu kadar karmaşıklaştığı kişilikleri arasında doğru insanı nasıl bulacağım diyorsanız bakın o konuda yapabileceğimiz bir şey var. Hemen e-posta adresinizle www.eCift.com ‘a ücretsiz kayıt olun. Sonrasında kişiliğinize, yaşam tarzınıza ve kriterlerinize göre en uygun insanı bulmak için kişilik analiz testimizi çözün. eÇift’te sizinle yüksek uyumluluk gösteren kişiler çözdüğünüz bu testin cevaplarına göre size önerilecektir. Hadi, bu farklı yöntemi deneyimlemek için vakit kaybetmeyin. Sürekli o buluşmadan, o buluşmaya gidip hayal kırıklığı yaşamaktansa denemeye değer!