Aşk

Ayrılıkları bir yetişkin gibi kabul edebilmek

Hayat çoğu konuda sonlu referanslar üzerine kuruludur. Sevgiler de aşklar da ve hatta yıllanmış evlilikler de bitebilir. Eğer bu konuda hemfikirsek bugün biten ilişkilerimiz ardından neler yapmamamız gerektiğini konuşacağız. Yapmanız gereken ise tek ve çok önemli bir adım var. Onu da yazımızın sonunda bulabilirsiniz.

Yazımıza ve anlatacaklarımıza başlamadan önce hep birlikte yüksek bir sesle tekrarlıyoruz. “Ben yetişkin bir insanım ve bunun yüküyle mücadele edebilirim.” İlişkinizi herkesin gözleri önünde ve hatta tabiri caizse dosta düşmana göstere göstere yaşamışken ayrılık söz konusu ise bunun tam tersini yapın. Herkesin arada bir inzivaya çekilme hakkını kullanması ruh sağlığına iyi gelecektir. Neredeyse sabah gözümüzü açtığımız gibi kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarından çoğumuz uzak duramıyoruz. Ama ayrılığı bir yetişkin gibi kabullenirken 15 yaşındaki bir ergen gibi gidip tüm hesaplarına musallat olmayın. Ya da moda bir tabir ile “eski sevgilinizi stalklamayın”. Bunu yapmayı becerebileceğinizi düşünmüyorsanız güçlü olmaya ihtiyacınız var. Hemen onu arkadaş listenizden çıkarın!

Sosyal medya hesaplarınızın profil bölümündeki iletilerden uzak durun. Ne Bebek’te üç beş tur atmanız ne de Bergen misali acı çekmeniz hiç kimsenin umurunda değil çünkü. Artık iletilerle eski sevgilinize ya da eşinize mesaj yollamayacak kadar büyüdünüz. Hem düşünsenize arkadaşlarınız bile bu saçma davranışınızdan dolayı sizden soğurken kim böyle bir insanla sevgili olmak ister ki?

Geldik önemli meselelerden birine. Eski sevgilinizle arkadaş kalma hayalini artık bir kenara bıraksanız diyoruz. Olmuyor bakın. İnsanlık tarihi binlerce yıldır evrimleşiyor. Hala çözüm bulunamayan bir konu varsa o da bu severek ayrılalım, aşka hasret kalalım ama arkadaş da kalalım hususu. Kaldı ki iyi bir çift birbirinin en iyi arkadaşıdır zaten. Sevgili olmayı da başaramamışsınız. Boş verin, arkadaşlarınızı da gerekirse değiştirin.

Diğer bir husus ise sağlığınızı tehlikeye atmayın. Hayatta sahip olduğunuz ve olacağınız en kıymetli şeyin sağlığınız olduğu gerçeğini unutmayın. Bu hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınız için geçerli bir durum. O yüzden ayrılık sonrası lütfen artık şu Amerikan filmlerindeki ağlayarak film izlemeler, nutellaya ve dondurmaya abanmalar gibi klişe şeyleri yapmayı bırakın. Durduk yere kilo alıp kendinizden daha da soğumanızdan başka hiçbir işe yaramayacak bu davranışlar emin olun.

Aslında yapmanız gereken şey de çok basit. Belki de yukarıda sıralananları artık iyi kötü uygulamaya başladınız. Belki hala toplum olarak yeniden başlama gücünü bulma konusunda biraz cesaretlenmeye ihtiyacımız var. Evet, yeniden başlayabilir, harika bir insanla tanışabilir hatta öyle ki eski ilişkinizin bitmesinin bile bir anlam ifade ettiğini düşünmeye başlayacak kadar mükemmel bir insanla tanışabilirsiniz. Elbette ayrılığın acısıyla ve eski ilişkinizle hesaplaşmadan hemen bu gece barda gönlüm hovarda moduna geçin demiyoruz. Ama hayata devam etmek ve aşka inanmak konusundaki duruşunuzu asla kaybetmemeniz için de yeni insanlara, arkadaşlara ve hatta yeni bir sevgiliye ihtiyacınız olduğu gerçeğini de yadsımayın.

Peki, nasıl olacak bu durum? Cevap çok basit; eÇift ile. Sağlıklı ve mutlu ilişkilerin temelinin kişilik özelliklerinin uyumuna dayandığına duyduğumuz kuvvetli inançla eÇift’in size çok iyi geleceğine eminiz. E-posta adresinizle ücretsiz olarak kayıt olduktan sonra alanında uzman psikologlar tarafından hazırlanmış kişilik analiz testimizi çözerek size en uygun adaylara kolayca ulaşabilirsiniz. Kim bilir belki sizin ruh eşiniz de sizi bulmak için şu an siteye kayıt oldu. Haydi, o yüzden daha fazla vakit kaybetmeyin. Hemen www.eCift.com adresine gelerek e-posta adresiniz ile kayıt olun. Aşka yeniden merhaba demenin tadına varın!