Aşk

Bu yılın en harika çifti olmak için geç değil!

 

Yeni bir yıla merhaba dediğimiz koca bir ayın sonuna geldik. Ancak hala harika, mutlu ve huzurlu bir ilişki için geç değil. Bu hem hala bekar olanlar, hem yeni bir ilişkiye başlayanlar hem de mevcut bir ilişkisi olanlar için geçerli. Önemli olan var olan bir durumu değiştirmenin hayatınızı güzelleştireceğine dair bir fikri düşündüğünüz o anda harekete geçirmek. Nasıl mı?

Hayatta yeni bir karar alıp onu gerçekleştirebilmek kadar güzel çok az şey vardır. Kötü bir alışkanlığı bırakmak, diyete ya da spora başlamak veya bir hobi edinmek gibi. Ama en önemlisi ilişki biçimlerinizin kalitesini artırmaktır. Eğer siz de ilişkinizi örnek bir hale getirmek için karar aldıysanız aslında çok küçük değişikliklere ihtiyacınız var. Yani kendinizi değiştirmek.

1.       Hayatınızda sizi yoran her şeyi ve herkesi affedin

İnsanın enerjisini tüketen şeylerin başında negatif bir bakış açısı gelir. Evet, siz insansınız ve siz de kırılıyor, üzülüyor ve kin güdebiliyorsunuz. Ama artık üzerinizdeki ağırlıkları atma zamanı. Gerçekten bir sabah kalkın ve hayatınızda sizi üzen, yoran kim ve ne varsa affedin. Unutmayın, huzur olmadan mutluluk gelmez.

2.       Yalnız başınıza seyahate çıkın

Hani deriz ya insanız, etten ve kemikteniz. Sürekli ve düzgün çalışan makineler bile bir gün tükenip bozulurken sizin yorulmanız kadar doğal bir durum yok. Bu yüzden tükendiğinizi hissettiğiniz an neresi olduğu, uzak ya da yakın olduğu önemli değil kısa bir ara verin. Size huzur veren bir yer, kendinize yönelip merkezinize dönmenize yardımcı olacaktır. Böylece kendinizle baş başa kalabilir ve sorunlarınıza daha dürüst ve tarafsız bir şekilde bakabilirsiniz.

3.       İlişki durumunuz için bir analiz yapın

Bekar, evli, boşanmış, mevcut bir ilişki sahibi olabilir ya da yeni bir ilişkiye başlamış olabilirsiniz. Medeni durumunuzun mevcut şartlarına göre bir ilişkiden ne istediğiniz hakkında kendinize bir harita çıkarın. Mesela hala yalnızsanız ya da sürekli ayrılıklarla boğuşuyorsanız bunların nedenlerini listeleyin. Ve kötü bir özellik olduğunu düşündüğünüz yanlarınızı törpüleyin. Gerekirse sizi mutsuz eden bir ilişkiyi sürdürmeme cesaretini gösterin.

4.       Bir totem yapın

Kendinize koyduğunuz hedefleri gerçekleştirdiğinizde bir ödül hedefleyin. Bu başardığınız konuyla ilgili kendinize olan güveninizi artırmak için harika bir yöntem olacaktır. Mesela eşimle gereksiz yaptığımız tartışmaları bitirdiğim zaman onu bir akşam yemeğine çıkaracağım ya da sevgilimin hoşlanmadığı bir yönümü değiştirdiğimde çok almak istediğim bir şey ile kendimi ödüllendireceğim gibi. Artık ne adayıp gerçekleştireceğiniz size kalmış.

Peki ya yeni yılda adadığınız o aşka ne olduğunu soruyorsanız cevabı çok basit. Adağınız henüz gerçekleşmemiş olabilir çünkü eÇift’i denememek konusunda ısrarcı olmuş olabilirsiniz. J İşte bu yüzden diyoruz ki hayalinizdeki aşkı bulup bu yılın en harika çifti olabilmeniz için geç değil. Hemen ücretsiz bir şekilde www.eCift.com ‘a üye olabilir ve kısa sürede aşka merhaba diyebilirsiniz. Çünkü aşk eÇift’te başlar!