Aşk Kalp Çarpıntısı

İlk buluşmada telefonla fazla ilgilenmek puan kaybettiriyor!


eÇift’in yaptığı araştırmaya göre hem erkekler hem de kadınlar ilk buluşmada aşka hala inanıyor! İlk buluşma için erkekler daha aceleci, kadınlar daha konuşkan, telefonla fazla ilgilenmek ise her iki taraf için de negatif!
5 milyondan fazla üyesiyle Türkiye’nin önde gelen ‘ciddi ilişki ve evlilik’ sitelerinden biri olan eÇift, sanal ortamda tanışanların ilk buluşma eğilimlerini araştırdı.
“Online tanıştığınız biriyle ilk buluşmanız ne kadar süre sonra olmalı?” sorusunda erkeklerin daha aceleci, kadınların ise daha temkinli olduğu ortaya çıktı. Erkeklerin %90’ı buluşmak için tanıştıktan sonra 1 haftadan az bir süre geçmesinin yeterli olduğunu söylerken, kadınların %90’ı ise 1 aydan fazla zaman geçmesi gerektiğini belirtti. İlk buluşmada negatif algı oluşturacak 3 unsur sorulduğunda üyelerin yarısı karşısındakinin telefonu ile ilgilenmesi, yapmacık ve ukala tavırlar sergilemesi derken, kalan %30’u soğuk ve sessiz tavırlar, olumsuz bakış açısı ve kaprisli kişiliğin itici olduğunu belirtti. Geriye kalan %20 ise gereğinden fazla samimiyet, negatif bir konuşma uslübü ve yemek yeme şekli dedi. İlk buluşmada sizi pozitif etkileyecek 3 şey nedir diye sorulduğunda ise üyelerin yarısı “gülümseme, bakımlı olma ve konuşma tarzı” dedi. %10’u yine telefonu ile ilgilenmemesi, samimiyet ve sohbet yeteneği derken, %20’si bakışların, ahlaklı ve kendinden emin duruşunun önemli olduğunu vurguladı. %20’si ise bakışların yanı sıra giyim tarzı ve iyi kokması dedi.
İlk buluşmada hesabın paylaşılması konusunda ise cevap net. Üyelerin %90’ı hesabın erkek tarafından ödenmesi gerektiği konusunda hemfikir. Erkek üyelerin %80’i ilk buluşmada karşısındakini evden almanın uygun düşmeyeceğini belirtirken, %20’si ancak eğer karşısındaki isterse onu evinden alacağını belirtti. İlk buluşmada onu nereye götürürsünüz diye sorulduğunda üyelerin %80’i restoran, cafe ve pastane derken, %20’si sakin ve huzurlu bir sahilde buluşmayı tercih ediyor. Üyelerin %40’ı ilk buluşulacak yeri kadınların belirlemesi gerektiğini, %40’ı da ortak karar alınmasının daha doğru olduğunu belirtti. Mekanı erkeklerin belirlemesi gerektiğini söyleyenler ise yalnızca %20.
Üyelerin %80’i ilk buluşmada aşk doğabileceği konusunda umutlu! Üyelerin %50’si ilk buluşmada aşka inanırken, %30’u aşık olunmasa bile kuvvetli bir duygu hissedilmeye başlanabileceğini söylüyor. İlk buluşmada aşık olmanın imkansız olduğunu düşünenlerin oranı ise %20. İlk buluşma için ortalama ne kadar bütçe ayırdıkları sorulduğunda üyelerin %80’i bütçe konusunu önemsemiyor ve özel bir bütçe yapmıyor. %10’u 100 TL’ye kadar çıkabileceklerini söylerken, geri kalan %10 ise yapacakları harcamanın buluştukları kişiye göre değişeceğini söylüyor. İkinci buluşma teklifinin erkekten gelmesi gerektiği konusunda da eÇift üyeleri hemfikir. Erkeklerin %90’ı ikinci buluşma teklifini kadının yapmasını tercih etmezken, kadınların da %90’ı teklifi erkeklerden bekliyor.
İlk buluşmada erkek üyeler konuşmaya kıyasla dinlemeyi daha çok seviyor. Erkek üyelerin %70’i dinlemeyi daha çok sevdiğini belirtiyor. Dinlemeye kıyasla konuşmayı daha çok sevdiğini söyleyen erkeklerin %28’i düşünmeden konuşabileceğini söylerken, bu oran kadınlarda %42’yi buluyor.

eÇift Hakkında
Elit Teknoloji Hizmetleri İnternet A.Ş.’nin Türkiye’de kurduğu internet şirketi eCift.com, sunduğu sanal platformda bilimsel araştırmalara dayanan kişilik analiz testi ve yenilikçi eşleştirme sistemi (İdeal Çift Metodu) sayesinde uzun vadeli, mutlu ve ciddi bir ilişki arayan bekar üyeleri bir araya getiriyor. 2011 yılında sermaye yatırımcısı 3TS CapitalPartners’ın Cisco Büyüme Fonu’ndan 3 milyon Euro yatırım alan eCift.com, yaklaşık 5 milyon kullanıcısına hizmet veriyor.