Aşk Kalp Çarpıntısı

Mutlu Çiftlerin Asla Yapmadığı 10 Şey

Mutlu olmak insanın doğasında var olan bir duygudan çok daha fazlasıdır. Ömrünüzün geri kalanında sevip sevildiğiniz, aşık olarak geçireceğiniz o kişiyi bulmak her ne kadar biraz şans ise de asıl önemli olan o kişiyi bulduğunuzda tüketmemektir. Bunun içinde bir ilişkide özveri, empati, saygı ve özen gösterme gibi birçok faktör rol oynamaktadır. Bu rol oynayan önemli faktörlerden bazılarını fikir vermesi açısından sizin için derledik.

1.       Sorunlarını herkesin gözü önünde yaşamazlar

Mutlu bir ilişkiye sahip çiftler aslında genellikle ilişkilerinde sürekli şikayet eden insanlardan değillerdir. Sorunlarını en yakın arkadaşlarına ya da ebeveynlerine anlatarak dallandırıp budaklandırmaktansa doğrudan konuşurlar ve bir çözüme bağlarlar.

2.       Başka çiftlerle kendilerini kıyaslamazlar

Birbirini gerçekten seven iki insan birbirini çok iyi tanır ve ilişkilerindeki rollerinin farkındadır. Örneğin diğer çift arkadaşları ile buluştuklarında onların mutluluğunu kıskanmaz ya da sevgilisinin kusurlarını yüzüne vurarak başkalarının önünde küçük düşürmez. Unutmayın arkadaşınız dünyanın en romantik erkeği ile beraber olabilir ama sırf sizi sevdiğini bildiği için sevgilinizden olmadığı biri gibi davranmasını istemeye hakkınız yoktur.

3.       Kurban rolünü oynamazlar

Mutlu ve huzurlu bir ilişki tamamen sorunsuz ve kavgasız bir birliktelik demek değildir. Sadece mutlu olmayı başaran insanlar ilişkilerindeki problemler için birbirlerini sürekli olarak suçlayıp kurban rolüne bürünmezler. Unutmayın, yetişkin ve sağlıklı bir birey duygularının ve hatalarının sorumluluğunu alabilmelidir.

4.       Birbirini hayatın merkezine oturtmazlar

Kendilerine tanınan özgürlük alanının ilişkilerindeki en önemli şey olduğunu bilirler. Ve hatta birbirlerini o kadar da ciddiye almazlar. Birlikteyken hayatın stresinden uzaklaşıp eğlenmeye bakarlar.

5.       Eleştirilerini doğru zaman ve doğru yerde yaparlar

Birisinin sizi sürekli olarak eleştirmesinin ne kadar berbat bir his olduğunu anlatmaya gerek yok sanıyoruz. Ama bir yandan da kalbi kırılmasın diye karşınızdakinin rahatsız eden yönlerine ses çıkarmamanız da olmaz. İşte işin sırrı tam da burada doğru zaman ve doğru yeri kollamak. Mutlu çiftler bu konuda çok başarılıdırlar.

6.       Finansal ihtiyaçlarını göz ardı etmezler

Mutlu çiftler hayatta kalmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için paranın gerekli olduğu gerçeğini yadsımazlar. Özellikle uzun yıllar evli kalmayı başarmış çiftlerin en önemli sırlarından birisi var olan gelirlerini çok iyi yönetme becerisine sahip olmalarıdır. Burada mutluluk için çok para gerektiği anlaşılmasın. Sadece birlikte yaşamak için mali bütçelerini yönetmenin önemine inanırlar.

7.       Birbirlerinin Aklını Okumaya Çalışmak Zorunda Kalmazlar

Mutlu bir çift olmanın yanında sağlıklı bir birey olmak için ne istediğinizi lafı dolandırmadan söylemeyi öğrenmelisiniz. Birbiriyle iletişim kurmayı öğrenmiş insanlar bunu en basit ve açık bir şekilde konuşurlar. Unutmayın kimse siz sorun yokmuş gibi davranıp bir kenarda otururken aklınızdan geçenleri okuyamaz. Bir durumdan hoşnutsuzsanız bunu doğrudan dile getirmelisiniz. Yani uzun lafın kısası mutlu çiftler birbirine trip atmazlar.

8.       Kendilerine ait bir yaşam alanının gerekli olduğunun farkındadırlar

Sevdiğiniz insanla sorunlarınızı paylaşmak ve iletişim kurmak güzeldir. Ancak tüm kişisel hayalkırıklıklarınızı, gündelik yaşamda ya da işyerinde yaşadığınız sorunları sürekli olarak anlatmak zorunda olmadıklarının da farkındadırlar. Yani kısacası ilişkinizden bağımsız bir yaşam alanınız olmalı. Bazı sorunlarınızı arkadaşlarınıza ya da ailenize anlatmalısınız mesela.

9.       Mutlu çiftler birbirlerine mızmızlanmazlar

İlişkilerinde birbirine her zaman destek olmak olarak da algılanabilir bir durum. Yani karşınızdaki kişiye baskı uygulayıp hatalarını yüzüne vurup mızmızlanmak size sadece ayrılık getirir. Örneğin mutlu bir ailede erkek ya da kadın işinden çıkarılmışsa onun zaten berbat bir ruh halinde olabileceği empatisini kurup karşısındaki kişiye daha da yüklenmemesi gerektiğinin farkındadırlar.

10.   Toplumun dayattığı cinsiyet rollerini kabullenmezler

Çağımzda artık hem kadın hem de erkek aktif olarak çalışmaktadır. Toplumda bazı işlerin özellikle ev işlerinin kadınların üzerinde olduğu algısı hala bir baskı olarak devam etmektedir. Modern bir çağda mutlu olan insanlar iş bölümlerinde esnektirler ve bunların cinsiyete göre dağılım yapılmasının önemsiz olduğunun farkındadırlar.

Peki siz hala mutlu bir beraberliğe yelken açmayı bekleyenlerden misiniz? Bir ilişkim olsa zaten karşımdaki insanı dünyanın en mutlu insanı yaparım diyor ama o uygun kişiyi bulamıyor musunuz? Sizin için de çözüm basit. Hemen eCift.com ‘a ücretsiz üye olun, eÇift’te tanışıp hayatına mutlu bir şekilde devam eden en yeni üyemiz siz olun!