eÇift

Sanal ilişkinizi gerçeğe dönüştürmek için altın kurallar!

5 milyondan fazla üyesiyle Türkiye’nin önde gelen ‘ciddi ilişki ve evlilik’ sitelerinden biri olan eÇift, sanal ortamda başlayan ilişkileri gerçeğe dönüştürmenin ipuçlarını paylaştı. İnternet üzerinden tanıştığınız birine hemen buluşma teklif etmeli misiniz?

Her gün hayatımızın ortalama 5 saati internet başında geçiriyoruz. Yolda, işte, yemekte, evde ve hatta spor yaparken bile internette ve sosyal medya sitelerinde geziniyoruz. Günlük internet kullanımında dünya ortalamasının üzerinde olan Türkler, 1,9 saati mobil cihazlardan olmak üzere, günde yaklaşık 4,9 saatlerini internette geçiriyor.

Yoğun şehir hayatında sürekli bir yerlere yetişmekten yeni insanlarla tanışmaya bazen fırsatımız olmuyor. Durum böyle olunca günümüzde internet üzerinden biriyle tanışmak ve bir ilişkiye başlamak da gittikçe yaygınlaşıyor. Peki online bir ilişki nasıl başlar, nasıl yürütülür, nelere dikkat etmek gerekir?

“Sabah akşam mesajlaşıyorduk, ne çok ortak yönümüz vardı, çok iyi anlaşıyorduk neden ilişkimizi yürütemedik” dememek için eÇift’in hazırladığı bu önerilere göz atın:

 Profilinizi oluştururken:

• Kalıplaşmış cümleler kurmak yerine, sizi ifade eden, size özel cümleler kurmaya çalışın.

• Komik ve eğlenceli olduğunuzu yazmak yerine, başınızdan geçen komik ve eğlenceli bir hikayeyi anlatın.

• Profilinizin bir hedef kitlesi olduğunu ve hayalinizdeki insanı hedeflediğini unutmayın. Fazla domestik, romantik, moda ve alışveriş delisi olmak erkeklere çekici gelmeyecektir. Negatif söylemler de kullanmamaya çalışın. Kendini fazla beğenen ve fazla güvenen bir imaj da çizmeyin. Hayalinizdeki partneri çekecek şeyler yazın.

• Fotoğraf seçiminde dikkatli olun ve gerekirse arkadaşlarınıza danışın. Eski erkek arkadaşınızı kestiğiniz ama hala kolunun gözüktüğü, köpeğinize sarıldığınız ya da çocuğunuz olmadığı halde arkadaşlarınızın bebeklerini kucağınıza alıp çektirdiğiniz fotoğrafları paylaşmayın. Karşınızdakine çocuk istediğiniz mesajını verirken aslında bekar bir anne olduğunuzu da düşündürebilirsiniz!

• Kendinize benzer profilleri araştırdığınızda hepsinin birbirinin aynı olduğunu göreceksiniz. Farklılaşmak ve ön plana çıkmak için kimlerle rekabette olduğunuzu bilmelisiniz! Kendinize ‘ben nasıl farklıyım’ diye sorun ve profilinizi kişiselleştirin.

• Hobilerinizi sıralarken futbol, resim ya da çiçeklere ilginizden bahsetmek yerine seyahat, fotoğrafçılık ve kayak gibi partnerinizle beraber yapabileceğiniz hobilerinizi yazmaya özen gösterin.

• Kadınlar her gün erkeklerden 13.000 kelime daha fazla konuşuyor! Aynı şey internet ortamında da geçerli. Erkekler online ilişki sitelerinde kendilerini 200 karakterle ifade ederken kadınlar 2000 karakterde kendilerini zor durdurabiliyor! Profilinizi hazırlarken bir kompozisyon yazmadığınızı ve karşınızdakinin tüm yazıyı okuyacak kadar vakti ya da sabrı olmadığını hatırlayın!

• Profilinizde partnerinizden beklentilerinizi abartmayın, zengin, güzel, çok eğlenceli, sosyal , çok başarılı biriyle herkes beraber olmak ister ama profilinize bakan kişiyi ürkütebilir. Beklentilerinizi biraz aşağıya çekerek ulaşılabilecek bir standart çizmeye çalışın.

 Mesajlaşırken:

• Online ortamda tanıştığınız birine hemen ‘Nerede çalışıyorsun ve nerede yaşıyorsun gibi detaylı sorular sormak yerine ‘hangi sektörde çalışıyorsun ve hangi semtte/yakada yaşıyorsun gibi daha genel sorularla başlayın. Karşınızdaki isterse daha özel yanıtlar verebilir. Buluştuktan ve birbirinizi tanıdıktan sonra daha özel sorular sormaya başlayabilirsiniz.

• Herkese aynı mesajı atmak yerine kişisel mesajlar atmaya özen gösterin. Karşınızdaki insanla ilgili olduğunuzu, profilini incelediğinizi, onu gerçekten tanımaya çalıştığınızı gösterin.

• Bir mesajlaşma ya da telefon konuşmasına aşık olmayın. Kafanızda kurduğunuz romantik senaryolar her zaman gerçeği yansıtmayabilir. Yüz yüze tanışmadan romantik hayallere kendinizi kaptırmayın.

 Buluşunca:

• Biriyle yakınlaştığınız anda başınızdan geçen önceki kötü ilişki deneyimlerinizi her detayıyla anlatmaya kalkışmayın!

• Online sohbet ettikten sonra yüz yüze tanıştığınız birinden hoşlanmadığınızda ortadan yok olmak yerine sizinle ikinci bir buluşma istediğinde kibarca ilgilenmediğinizi söyleyin.

• Biriyle ciddi bir ilişkiye başladıktan sonra online ilişki sitelerindeki profilinizi açık tutmanız yeni insanlarla tanışmaya açık olduğunuzu gösterir. Eğer siz profilinizi kapattıysanız ama sevgilinizin ki hala açıksa kendisine ‘profilini kapatmalısın’ demek yerine açıkça kendisiyle mutlu olduğunuzu ve onunla ciddi bir ilişki yaşamak istediğiniz söyleyin ve onun ne düşündüğünü sorun.

• İlk buluşmaları kısa tutun. İlk 5 dakikada birinin ilginizi çekip çekmediğini anlayabilirsiniz. O yüzden ilk buluşmayı uzun bir yemek yerine bir kahve ile sınırlı tutun. Buluşmadan memnun kalırsanız uzatabilirsiniz ama hoşlanmadığınız takdirde hemen kaçma şansınız da olur.

• Profesyonel bir online ilişki avcısı olmayın. Tanıştığınız ve hoşlandığınız insanlara bir şans verin, her iyi geçen buluşmadan sonra daha da iyisini bulur muyum diye kendinizi online ilişki girdabına kaptırmayın!