Aşk Kalp Çarpıntısı

Aşk Hakkında Unutulmaya Yüz Tutmuş 10 Gerçek

 

Yaşamımızda hava ve su kadar önemli bir nokta daha var. O da aşk! Dünyada bir insanın sizi gerçekten büyük bir tutkuyla sevmesi kadar güzel bir şey yoktur. Hayalimizdeki ideal ilişkiyi tanımlamaya çalışırken, bize kendimizi dünyanın en özel insanı olarak hissettiren aşkın ne kadar harika olduğunu hatırlatan o gerçekleri biraz unutmaya başladığımızı farkettik. Gelin bu güzel duygu hakkındaki gerçekleri birlikte hatırlayalım.

1.       Aşk, kesinlikle seçimi sadece size ait olan bir duygudur

 

Birisini çok sevdiğinizi anladığınız an ya da artık onsuz yaşayamayacağınızı bildiğiniz bir zaman. Elbetteki dünyanın en mutlu anlarından biridir. Peki hiç farkettiniz mi? Kimse sizi bir başkasına aşık olmaya zorlayamaz. Aşk sizin içinizden gelir ve size ait olmadıkça hiçbir anlam taşımaz.

2.       Aşk asla karasevda değildir

Birisini çok sevmek için çoğu zaman karasevda terimi kullanılsa da karasevda sadece bir takıntı ve obsesyondur. Aşk ise devam ettirilebilir ve kişiyi her zaman iyi hissettiren bir duygudur. Çünkü birisi karasevdaya tutulduktan sonra yeni birisiyle tanışıp yoluna devam edebilir ama aşk hayat sizi bambaşka yerlerde bambaşka insanlarla karşılaştırsa da hep içinizde hoş bir duygu olarak kalacaktır.

3.       Aşk zamanınızı alır

 

Birisini gerçekten sevdiğiniz zaman onun karakteri, yüz hatları, gülüşü, espirileri ve neredeyse onun hakkındaki her şeyi düşünmek zamanımızı alır. Çünkü insan sadece gerçek aşkı bulduğuna inandığı anda güvenli bir alan arar. Ama bu harcanan zaman, sonunda kendini güvende hissettiren bir hisse dönüşürse tüm dakikalarına da değdi dedirtir.

4.       Aşk sabır ister

Birisine aşık olduğunuzda her zaman karşınızdaki de size aynı hisleri hemen besleyecek diye bir kaide yoktur. Hatta bazen aynı hisleri aynı yoğunlukta hissedebilmek neredeyse bir şanstır. Ancak karşınızdaki kişinin sizi farketmesi için çabalamak, ondan gelecek karşılığı sabırla beklemek işte bu bekleyiş aşkların en güzelidir kimi zaman.

5.       Aşk ciddi bir iştir

Aşk aynı anda hem bir isim hem de bir fiildir. Hissettiğiniz duygular için çabalamak, karşınızdaki kişiyi çoğu zaman anlayışla karşılamak ve o kişiyi kaybetmemek için ciddi bir efor sarfetmek gerekir. Bu da nereden baksanız önemli bir mesaidir.

6.       Aşk size iyi gelen bir lütuftur

Gerçekten aşık olduğunuzu hissettiğiniz zamanları bir düşünün. En fazla gülümsediğiniz, yaşama sevincine sahip olduğunuz, kendinizi fiziksel ve zihinsel olarak en iyi hissettiğiniz zamanlardır. Dramatik ve ayrılık temalı o kadar çok film izledik ki aşkın hissettirdiklerini ayrılığın hissettirdikleri ile karıştırmaya başladık. Oysa aşk sizin sahip olduğunuz bir lütuftur ve birisini kaybetme korkusu ile karıştırılıp “aşk acısı” diye belirtilmemelidir.

7.       Aşk, bencil değildir

Hayatımıza birini almadan önce elbetteki bizim için değerli olan sevdiklerimiz de bizim için önemlidir ancak genellikle hakkında düşüneceğimiz tek kişi de kendimizizdir. Birisine aşık olduğumuzda ise kendimizden çok daha fazlası oluruz. Sınırlarımızı genişletir, daha fedakar ve uzlaşmacı birisine dönüşürüz. Çoğu zaman bu kendinden vermek hususu abartıldığı için bir ilişkinin sonu da olsa size paylaşmayı ve bencil olmamayı öğreten bir duygudur.

8.       Aşk asla mükemmel değildir

Aşık olduğumuzda ya da yeni bir ilişkiye başladığımızda eğlenir, daha çok gülümser, kendimizi biraz daha tanırız. Her şeyin tozpembe olduğunu söylediğimiz o anlar çoğu zaman gerçektir. Ancak burada gözden kaçırılmaması gereken bir nokta var. Hayattaki hiçbir ilişki biçimi gibi aşk da mükemmel olmak zorunda değildir. Her şeyde olduğu gibi aşkta da soru işaretleri, engeller vardır. Yaşam gibi o da eksiktir çoğu zaman ve aşk da doğar, sizinle birlikte gelişir ve siz gibi hata yapar.

9.       Aşk, birisinin yanında gerçekten kendiniz olabilmenizdir

Hayatta birbirinden farklı toplumsal rollere sahibiz. Çoğu zaman kişiliğimizden ve günlük tavırlarımızdan farklı davranmak zorundayız. Hiçbir zaman işyerindeki ciddiyetinizle sevdiğiniz birinin yanındaki davranışlarınız bir olamaz. İşte aşkın belki de en güzel yanı budur. Sadece kendiniz olabildiğiniz, sınırlarınızı ve kalkanlarınızı kaldırabildiğiniz an, aşık olduğunuz kişinin yanındayken geçirdiğiniz anlardır.

10.   Aşk daima sizi şaşırtır

Aşkın belki de en güzel yanı budur. Ne zaman, nasıl ve ne şekilde geleceğini asla bilemezsiniz. Bunu programlayamaz ya da planlayamazsınız. O daima bittiğine inandığınız bir anda karşınıza çıkar ve sizi daima şaşırtmayı başarır.

Peki siz artık yalnızlıktan sıkılmadınız mı? Aşkın ne olduğunu yavaş yavaş unutmaya başladığınızı mı hissediyorsunuz? O zaman harekete geçin. Hemen www.ecift.com’ a gelerek size bu benzersiz duyguyu yaşatacak kişiyi aramaya başlayın!