Aşk eÇift Evlilik Kalp Çarpıntısı

Evlenmeden Önce Mutlaka Kazanmanız Gereken 4 Beceri

Başarılı, mutlu ve uzun bir evliliğin sırrı nedir? Bu soruyu sık sık tartışırız ancak bu konuyu o kadar da dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. Hayatta birçok konuda başarıyı elde etmek için bazı becerilere sahip olmamız beklenir. Nasıl bir aracı kullanmadan önce ehliyet almanız ya da bazı meslekleri icra edebilmek için bir diplomaya ihtiyacınız varsa evlenmeden önce de mutlaka kazanmanız gereken bazı yetenekler bulunmaktadır. Gelin bu 4 altın kuralı kısaca gözden geçirelim.

Bir evliliğin her aşaması sizi heyecanlandırıyor, sevdiğiniz kişiyle birlikte bir ömür boyu yepyeni ve unutulmaz anılara sahip olacağınız ümidiyle yola çıkıyorsunuz. Ancak çiftlerin mutlu olmanın hazzı, düğün, çeyiz ve balayı hazırlığı derken gözardı ettikleri bir gerçek bulunmaktadır: Evlilikte de tartışmaların olacağı. Bunun için maalesef çoğu evlilik cicim ayları geçtikten sonra kötü bir şekilde sonlanmaktadır. Eğer aşağıda anlatacağımız dört beceriye sahip olup olmadığınızı evlilik kararı almadan kendinize sorup, cevapları olumlu ya da olumsuz bir şekilde bulabiliyorsanız evliliğe ne kadar hazır olduğunuzu da farkedebilirsiniz ve hatta tüm ilişkilerinizde daha az sorun yaşayabilirsiniz.

   1. Duygusal Olarak Kendini Yönetebilmek

Ancak çocuklar sızlanır, bunu aklınızdan çıkarmayın. Yetişkin bir birey duygularını kontrol edebilir ve tartışma anlarında sürekli olarak ağlayarak çözüm üretmekten kaçınır. Duygularınızı kontrol ederken karşınızdaki kişiye karşı sesinizi yükseltmemeniz, sakin olmanız evlilikte küçük tartışmaların büyümeden çözülmesinde en büyük yardımcıdır. Eğer kızgın olduğunuzda sesinizi yükseltmekten ya da istemediğiniz şeyleri söylemekten kendinizi alamıyor ve öfke kontrolü yapamıyorsanız bu duygusal olarak kendinizi yönetme becerinizde bazı hatalar yaptığınızı gösterir. Hayatınızın her alanında size fayda sağlayacak olan bu beceriyi kazanmak için bir çok kişisel gelişim yöntemi ve terapi mevcuttur. Bu konuda bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

  2. İletişim Kurarken Doğru Kelimeleri Seçebilmek

Aynı dili konuşabilen iki kişinin karşılıklı olarak iletişim kurabilmesi tabiatımızın bize bahşedilen en harika yeteneklerinden sadece biridir. Doğru iletişim ise karşımızdaki kişiye bir duygumuzu aktarırken ya da sorunumuzu dile getirirken seçtiğimiz sözcüklerin başarısından gelir. Öyleki dilimizde bu durumu ifade etmek için çok güzel bir söz vardır. “Söz ağızdan çıkana kadar siz ona, ağzınızdan çıktıktan sonra o size hakim olur.” Evlilikte de iletişim kurarken seçeceğiniz kelimeler, karşınızdaki kişilerin duygularına önem vererek dileğinizi açıklamak oldukça önemlidir. Unutmayın, araştırmalara göre tatlı dille iletişim kuran çiftler daha sağlıklı bir evliliğe sahiptirler.

  3. Sorun Çözme Becerisi

Her çift birbirinden farklıdır ama birbirine gerçekten uyumlu çiftlerin bildiği basit bir gerçek de vardır. İlişkilerinin “erkeğin tercihleri”, “kadının tercihleri” ve “bizim tercihlerimiz” dedikleri birbiriyle bağlantılı ama çoğu zaman da kendine has sınırları olan alanlardan oluştuğunu bilirler. Örneğin nerede yaşanacak, mali bütçeleri nasıl yönetilecek ya da çocukların eğitimlerinde nasıl yol izlenecek gibi sorularda hangi alanın baskın olacağına çiftler kendileri karar verirler. Eğer siz de evlenmeden önce bu tarz baskın alanların sınırlarını çizebileceğinize inanıyor ve sorunları çözerken nasıl bir yol izleyeceğinizi biliyorsanız, evliliğiniz de o oranda sorunsuz olacaktır.

4. Pozitiflik

İnsan her zaman iyimser ve mutlu olamaz. Bunu biliyoruz ancak araştırmalara göre sürekli olarak gülümseyen, eşinin yaptığı esprilere gülen ve yapılan espriyi devam ettirebilen çiftler çok daha mutlu ve huzurlular. Moral faktörleri hayatımızın her alanında bizi daha yaratıcı, mutlu ve aranılan bir insan yapar. Evlilikte de pozitif moral unsurlarını yaratan taraf olmak emin olun sizi daha harika bir eş yapacaktır.

Yukarıda saydığımız yetenekler zaten ben de var ve ben mutlu bir evlilik yapmak için kendimi tam anlamıyla hazır hissediyorum ancak aradığım eşi bulamadım diyorsanız www.ecift.com’a üye olabilirsiniz. Kimbilir belki de bu yazıyı şu an sizin gibi okuyan birisi eÇift’in doğru bir seçim olduğunu düşünüp harekete geçmiştir bile!