Aşk eÇift Kalp Çarpıntısı

Sağlıklı İlişki için Soru Sorma Oyunu!

Bir ilişkiyi derinleştirmek ve uzun bir yolculukta sorunları daha kolay çözebilmek için uzmanların önerdiği bir çok yöntem bulunmaktadır. Bunların başında çiftlerin birbirlerini dinlemesi, deneyimlerin ve hikayelerin paylaşılmasının yanında soru sormak gelmektedir. Peki soruların içeriği ilişkilerin boyutuna göre nasıl olmalıdır? Hangi sorularla ilişkinizi, evliliğinizi, çocuklarınızla ve arkadaş gruplarınızla iletişiminizi daha kaliteli hale getirirsiniz? eÇift ilişkinizin kalitesini artırmak için fayda sağlayacağını düşündüğü bu yazıyı sizler için hazırladı. Merak edenleri yazımızı okumaya davet ediyoruz.

İlişki Oyunu Nedir?

İlişki oyunu, bir bireyin sahip olduğu toplumsal rollere bağlı olarak iletişime geçtiği insanlarla ilişkilerini daha da sağlamlaştırmak, sorunlarını çözmek ve kaliteli zaman geçirmek için karşısındaki kişiye sorduğu soruların bütünüdür. Örneğin bir erkek aynı anda birçok toplumsal role sahip olabiir. Bir eş, bir baba, bir dost ya da başka bir ebeveynin çocuğu olmak gibi. Ya da boşanmış ve çocuklu bir erkek olarak yeni bir ilişkiye başlamak isteyen bir kişi de olabilirsiniz.

İlişki oyunu burada karşınızdaki kişi hakkında fikir sahibi olurken eğlenmenizi ve keyifli vakit geçirmenizi sağlayan bir aktivitedir ve asla bir yarış, kazananı ya da kaybedeni olan bir oyun değildir. Karşınızdaki kişiye soracağınız soruları belirledikten sonra evde, yürüyüş yaparken, yemek yerken ya da tatildeyken aşağıdaki soruları birbirinize sorarak ilişkinizin derinliğini artırabilirsiniz.

İlişki Oyunu için Örnek Sorular

Aşağıda belirli toplumsal ilişkilere göre hazırlanmış sorular sadece örnek niteliğinde olup,karşınızdaki kişinin özel alanına çok müdahale etmeden soruların içeriğini çeşitlendirebilirsiniz. Ya da bu soruları bir kağıda yazıp oyuna başlayabilirsiniz. Unutmayın ilişki oyununun en büyük amacı keyif almaktır.

Yeni bir ilişkiye başlarken sorulabilecek sorular

  • Kendinle ilgili en çok gurur duyduğun şey ya da yönün nedir?
  • Aile geçmişin hakkında bildiğin enteresan bir hikayen var mı?
  • Sana kendini gerçekten yalnız hissettirecek bir davranışı tanımlayabilir misin?
  • Seni gerçekten mutlu edecek küçük ayrıntılara örnek verebilir misin?
  • Çocukken yapmaktan en çok hoşlandığın şey ne idi?

Boşanmış ve çocuklu bir kişiyle ilişkiye başlarken sorulacak sorular

  • Başka bir çocuk daha istiyor musun?
  • Hala bir şeylere karşı savaş veriyor musun? Bu kişiler kim, neden savaşın devam ediyor?
  • Kendine dışardan bakıp nasıl bir insan olduğunun tanımını yapabiliyor musun?
  • Çocuğuna ya da bizim çocuğumuza hayatla ilgili verebileceğin en iyi ders ne olurdu?
  • Daha önce boşanmış olmak aşka olan inancında azalmaya neden oldu mu?

Bu soruların içeriklerine karşınızdaki kişinin verebileceği cevaplar, sizin kendi deneyimlerinize ya da değer yargılarınıza göre karşınızdaki kişi hakkında bilgi sahibi olmanıza oldukça fayda sağlayacaktır. Ancak soruların cevapları hoşunuza gitmediği takdirde karşınızdaki kişiyi yargılamak, onun düşüncelerinin yanlış olduğunu söylemek ve suçlamak ise bu oyunu tamamen başarısız kılacaktır. Keyifli, her bir dakikasını mutlulukla hatırlayacağınız bir hayat için altın kural şudur. Hayat bir sahne bizler de oyuncularıyız! O yüzden oyununuzu oynarken keyfini çıkartmaya bakın.

Sorular, oyunlar ve tüm bu eğlenceli aktiviteler yaşamıma renk katmak için çok güzel şeyler olurdu ancak ben hala aradığım kişiyi bulamadım diyorsanız; bugün yalnızlığınıza son vermek ve kendi sorularınızı sorup keyifli vakit geçireceğiniz kişiyi bulmak için www.ecift.com’a üye olun. Aşkın nerede sizi bulacağını bilemezsiniz. Önemli olan doğru yerde aramaktır.