eÇift

Dünyanın Çeşitli Yerlerinden Sevgililer Gününe Dair İlginç Gelenekler

 

Sevgililer Günü neredeyse kapımızda. Tüm çiftler heyecan ile bu günü bekliyor. Hediye telaşına düşüldü. Sevgililer Günü uluslararası bir gün olsa da, dünyanın farklı yerlerinde farklı şekillerde kutlanıyor.  İşte, dünyanın dört bir yanından Sevgililer Günü manzaraları.

  • Hindistan’da “kalp” hayat anlamına geliyor. O nedenle bir kişiye kalp vermek ona hayatını adamak anlamına geliyor.
  • 12 Haziran Brezilyalıların Sevgililer Günü. “Dia dos Namaorados” yani “Aşıklar Günü”  olarak anılıyor.
  • Kızlar hoşlandıkları erkeklerin isimlerini bir kâğıda yazıp kura ile çekiyor. Bunun ileride kocaları olacağına inanıyorlar.
  • Guatemala’da 14 Şubat sadece aşk demem değil,  aşk, dostluk ve aile demek. İnsanlar sevgilileri ile vakit geçiriyor, yaşlılar sokakta geleneksel kıyafetlerini giyiyor.
  • Filipinlerde her yıl 14 Şubat’ta toplu nikah töreni yapılıyor. Yüzlerce genç dünya evine giriyor.
  • Çin’de Sevgililer Günü, ay takvimine göre 7. ayın 7. gününde kutlanıyor. Bu güne “Qi Xi Jie” yani “Yedilerin Gecesi” deniyor. Efsaneye göre Niulang adlı bir çoban Zhinv adlı bir periye aşık olur. Ancak cennet Tanrıçası ikisinin evlenmelerine izin vermez ve peri ölür. İnanışa göre yılda sadece bir kez bir köprünün üzerinde görüşebilirler. “Yedilerin Günü” olarak anılan bu günde çiftler ve bekarlar tapınaklara gidip evlilikleri ve ilişkileri için dua ederler. ,
  • Japonya’da ise 14 Şubat’ta kadınlar elleri ile hazırladığı çikolataları sevdiklerine veriyor ve erkeklerin görüşü olumlu yöndeyse, 1 ay sonra aynı şekilde karşılık veriyorlar. Bir aylık bekleyişin sonunda bu güne “Beyaz Gün” deniyor.

İngiltere, Sevgililer günü için en ilginç geleneklere sahip ülkelerden. Sevgililer Günü arefesinde kadınlar yataklarının kenarına iğneyle dört adet yaprak iliştiriyorlar ve yumurta yiyorlar. Böylece, gelecekteki kocalarını rüyalarında göreceklerine inanıyorlar. Tabii ki, bu artık folklorik bir olay. Ancak, eğlencesine de olsa geleneği sürdürenler yok değil.