eÇift Kalp Çarpıntısı

Yeni bir ilişkiye gerçekten hazır mısın?

Yalnız olan herkes bütünlenme ve ait olma ihtiyacı hisseder. Bu çok normaldir. Yalnız insanlar yeni insanlarla tanışmak, yeni bir ilişkiye başlamak için güçlü bir dürtü ile yaşarlar. Ancak yeni bir ilişkinin, hayatınıza katılacak yepyeni bir insan ve değişen dengeler olduğunu unutmamak lazım. Yeni bir ilişkiye başlamadan, en azından böyle bir arayışa girmeden önce insanın kendisine sorması gereken ve dürüstçe yanıtlaması gereken bazı sorular vardır.  Bu sorulara verilecek en dürüst yanıtlar gerçekten yeni bir ilişkiye hazır olup olmadığınızın en önemli kanıtıdır.

1. Eski ilişkiniz tamamen bitti mi?

Bu sormanız gereken sorunların en başında geliyor. Çünkü gerçekten hayatınızda yeni birisine yer açmak istiyorsanız aklınızda ve kalbinizde ona mutlaka bir yer olmalı.

2. Yeni bir ilişkiye başlamadan önce aldığınız kararları ne kadar uyguluyorsunuz?

Bir ilişki yaşarken yapmadığımız ya da yaptığımız için kendimize sürekli kızdığımız ve değiştireceğimize dair söz verdiğimiz bazı hal, hareket ve davranışlar vardır. Bunların ne kadarını ilişkimizin bittiği günden bu yana değiştirebildiniz. Hangilerini değiştirmek üzerinde kararlılıkla ilerlediğinizi iyice düşünün.

3. Kendi kendinize söz verdiğiniz, yapmayı planladığınız değişikliklerini ne kadarını tamamladınız?

Hayatınıza dair yapmayı planladığınız yeni bir ev, yeni bir iş, yeni bir yaşam tarzı gibi değişiklikle için bir adım attıysanız doğru yoldasınız demektir.

 4. Daha önceki ilişkinizde kendi hayatınıza dair yaptığınız hatalardan ya da pişmanlıklardan ne kadar ders aldınız?

Eski ilişkinizin size yaşattığı pişmanlıkların ya da hatalarınızın neler olduğunu fark edin. Bunların kaçından kendinize bir ders çıkarttınız ve size yeni bir yön verdi.

5.  Bu süre içinde kendinize yeni bir şey katabildiniz mi? İlişkinizi bahane edip ertelediğiniz konular üzerinde ilerleme kaydettiniz mi?

Yeni bir hobi edinmek, spor yapmak, rejim yapmak, çeşitli sosyal aktivitelere katılmak… Bir ilişkinin verdiği rahatlık ile ertelediğimiz, hep ileri bir tarihe ertelediğimiz ya da ilişkiyi bahane edip yapmadığımız şeyler… Bunların kaçını şu anda yapıyor ve mutlusunuz?

6.Geçmişte yaşamayı bırakabildiniz mi?

Her daldığınızda aklınıza eski günler mi geliyor? Hala o günlerin hayali ile mi yaşıyorsunuz? Yoksa yeni anılara yaşanacak yeni hikayelere hayatınızda yer açtınız mı?

 7.Düzenli ve dengeli bir hayatınız var mı?

Hayatınız şu aralar ne kadar dengeli ve düzenli. Yeni bir insana kendi hayatınız içinde konforlu ve mutlu bir yaşam alanı açabilecek misiniz? Birlikte geçireceğiniz zamanı verimli ve kaliteli geçirebilmek için  belirli bir hayat düzeni belirlemiş olmanız gerekiyor.

8.Kendinize bakıyor ve ilgileniyor musunuz?

Kendiniz ile ne kadar barışık ya da mutlusunuz? İlişkinizden sonra geçirdiğiniz dağılma sürecinden sağ salim çıkıp sağlıklı bir ben yaratabildiniz mi? Spor yapıyor, makyaj yapıyor, temiz giyiniyor ve dış görünüşünüze özen gösteriyor musunuz?  

9.İnsanları olduğu gibi kabul etmeyi öğrenebildiniz mi?

Her insan kendine has ve özeldir. Bir insanı size uymadığını düşündüğünüz bazı özelliklerden dolayı bir insanı hayatınızdan çıkarmak ve bunu ona karşı duyduğunuz sevgiye karşı yapmak çok zor değil mi? Bir insanı değiştirmeye çalışmak hem size hem karşınızdakine mutsuzluk verir.

 10.Neden yeni bir ilişki istiyorsun sorusuna verecek ve seni tatmin edecek bir yanıtınız var mı?

Gerçekten neden bir ilişki istiyosunuz? Yalnızlıktan korktuğunuz için, hayatınızı paylaşmak için, evlenmek için… Bu sorulara vereceğiniz dürüst bir yanıt sizi hem doğru ilişkiye götütürür hem de karşınızdaki insanın beklentilerine doğru yanıtları vermenizi sağlar.