Arkadaşlık Aşk Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Sevdiğinle Konuşmadan Anlaşa Bilir Misin?

Hiç çok yakın arkadaşınızla ya da sevgilinizle aynı anda aynı şeyi söylediğiniz oldu mu? Söylemenin dışında çoğu zaman aynı şeyi düşünüyor da olabilirsiniz. İşte bu durumun bilimsel açıklamasını yapmak artık mümkün.

Dr. Trisha Statford başkanlığında Sidney Teknoloji Üniversitesin’nde yapılan çalışmalar, bazı uyumlu çiftlerin beyinlerinin belli bir zaman sonra aynı dalgaboyunda çalıştığını tespit etti.

Beyinlerin aynı dalgaboyunda faaliyet göstermesi “telepati” ya da “ 6.his” olarak bilinen fenomenlerin gerçek olabileceğini gösteriyor.

30 çifti 5 sene boyunca inceleyen bilim insanları, senkron çalışmaya başlayan beyinlerin aktivitelerini tespit etmek dışında değişen vücut dillerini de gözlemledi.

Sidney’deki çalışma aynı şeyleri düşünmenin bir alışkanlık ya da öğrenme sonucunda olmadığını kanıtlayarak gerçek sebebin beyin ve sinir sistemindeki aktivitelere bağlı değişiklikler olduğunu tespit etti. Bu da durumun psikolojik ya da sosyolojik sebeplerinden ziyade biyolojik ve kimyasal olduğunu gösteriyor.

Uyumlu çiftler, beyinleri bir süre sonra senkronize çalışmaya başladığında fiziksel temas ve söze gerek kalmadan aynı düşücelere sahip olabiliyor.