eÇift

Şehir Aşklarında Hepimiz Birer Kahramanız

 

Sonbahar başladı. Bu çoğumuz için bu tatilin bitmesi ve şehre dönüş zamanı demek. Yoğun bir temponun içine tekrar dalmak; dünyanın hızına tekrar yetişmeye çalışmak demek. Bir de tüm hayat telaşının arasında aşık olmak demek. Kısacası, hem kadınlar hem de erkeler için ilişkilerde kahramanlık zamanı başlıyor.

‘Anı Yaşamak’ Modası

Evet, bulunduğumuz andan mutlu ayrılmak en önemlisi. Yaptığımız her ne olursa olsun! Ancak, şöyle bir gerçek var ki, insan için aidiyet duygusu çok önemlidir. Bu nedenle anlık olarak yaşabileceğimiz duygular ile korumamız gereken duyguları birbirinden ayırmak özellikle ruh sağlığımız için oldukça önemli. O nedenle anı yaşama akımına kapılıp, elimizdeki değerleri de çabuk tüketince elimizde kocaman bir “hiç” kalıyor. İlişkiler kelebeğin ömrü misali anlık zevklerde aranırken, köşede bucakta üç ayı aşmış bir birliktelik gördüğünüzde şaşırır hale geliyoruz.

‘En Pahallı’ Bağımlılık

Mutsuz bireyin belkide kredi kartlarına ya da banka hesaplarına yansımasıdır alışveriş çılgınlığı. Alır, alır, alır ve durmadan alırız. Neye ihtiyacımız olduğunu dahi düşünmeden, hatta çoğu zaman hiç ihtiyacımız yokken. Tüketim hissinin yarattığı bu dürtü, bizi ve ilişkilerimizi koca bir boşluğa sürükler. İçimizdeki boşluğu sürekli üzerimizdeki kıyafetler ile doldurmaya çalışırız. Ama nafile. Çünkü duygular yerlerine maddi varlıklar doldurulamayacak kadar değerlidir.

Stres Anında Kalbi Kırınız!

İş hayatı, şehir hayatı, trafik, koşuşturmaca, geçim derdi vs…  Bunların hepsi hepimiz için ciddi stres kaynağı. Bu nedenle artık neredeyse iki gönül bir araya gelince samanlık seyran olmuyor. İlişkiler ister istemez yıpranıyor. Kalpler ister istemez kırılıyor. Stres  yüklü insanlar sürekli savaş halinde ve kimseye tahammülümüz kalmıyor.

1 Gün 38 Saat Olsa Yeter mi?

Bir de özellikle şehirlerde hiçbir şeye yetişememe kaygısı aldı başını gidiyor. Çiftlerin birbirine zaman ayırması, hatta ve hatta yeni insanlarla tanışmak için zaman yaratmak dahi gittikçe güçleşiyor. Bu sürecin doğal sonucu olarak arkadaş ya da sevgili arayanlar, evlenmek isteyenlerin çoğu internet arkadaşlığı ve evlilik sitelerine yöneliyor. Önceden toplumun yadırgadığı internetten ilişki arayışı şimdi hayatımızın en doğal süreçlerinden bir tanesi haline geliyor.

Kısaca şehirde ilişkiler de biraz yorgun. Tonlarca hayat yükü altında eziliyor. Kadının ve erkeğin işi gerçekten çok zor. Sağlıklı bir insan olmak sağlıklı ilişkiler sürdürmek adına büyük çaba sarfetmeleri gerekiyor. Kısacası hem kadın hem de erkeğin bir ilişki için kahraman gibi savaşması gerekiyor.