Kalp Çarpıntısı

İlişkilerin Gizli Düşmanı; Açlık

 

 

Kavga ve tartışmaların olmadığı bir ilişki pek yoktur. Zaman zaman boşalan sinirler, sesin yükselmesine ve taraflar arasında gerilime sebep olabiliyor. Ancak, bu tartışma ve kavgaların altında yatan asıl sebep “açlık”!

Kimin aklına gelirdi kan şekeri seviyesinin ilişkinizin baş düşmanı olduğu?

Ohio Üniversitesi’nde 107 evli çift ile gerçekleştirilen araştırmada ilginç sonuçlartespit edilmiş. Sabahları kahvaltıdan önce ve akşamları yatmadan önce olmak üzere günde 2 kere kan şekeri ölçülen çiftlere bir de voodoo bebeği ve iğneler verilmiş. Akşamları, gün içinde eşlerine ne kadar sinirlendiklerini gösterecek kadar iğne kullanmaları istenen çiftlerin, kan şekerinin düşük olduğu durumlarda çok daha fazla sayıda iğne kullandığını gözlemleyen araştırmacılar, bir başka yöntem daha kullanarak bu bağlantının sağlamasını yapmış.

Bu sonuçların bilimsel açıklamasına gelecek olursak, glikoz beyne sağladığı enerji ile otokontrol için gerekli zemini hazırlıyor. Ancak, glikoz yetersiz kaldığında otokontrol için gerekli enerji sağlanamıyor ve negatif / agresif dürtülerin bastırılması ve kontrol edilmesi zorlaşıyor.

Ingilizce de bu durum için kullanılan bir kelime “Hangry”, “Hungry” (aç) ve “Angry” (kızgın) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Durumun ne kadar yaygın olduğunu bu kelimenin varlığı da doğrular nitelikte.

Bu araştırma sonucundan kulağımıza küpe olacak kısım, yemek saatlerini geçirmemeye çalışmak.

 
 

Benzer Yazılar:

İletişiminizi İyileştirmenin 6 Yolu
Aşk Uğruna Yapmamanız Gerekenler
Aşk, Gözlerinizden Okunabiliyor
Çekinmeyin, Özür Dileyin
Mideden Geçen Kalpler

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.