Flört Kalp Çarpıntısı

Aşkınız Bir Saman Alevi Mi?

 

Romantik Hollywood filmleri, beyaz atlı prenslerin başrolde olduğu prenses masalları ile aşka dair beklentilerimizin küçük yaşlardan itibaren şekillendiğini söyleyebiliriz. Bu beklentilerin ne kadar karşılandığını zaman geçtikçe deneyimleyip kendimize göre yeniden oluşturuyoruz. Ancak, aşıkken duygu yoğunluğumuzdan dolayı gözümüzden kaçırdığımız bazı önemli ipuçları olabilir.

Yaşadığınız ilişkinin bir saman alevi mi yoksa yıllardır aradığınız mutlu ve uzun ömürlü aşk mı olduğunu anlamak için şu noktaları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Duygu yoğunluğu bir kriter değil: Uzun ömürlü ilişkilerin en önemli unsurlarından biri, ilişkinin olgunluğudur.  Bu olgunluğun oluşabilmesi için belli bir zaman, saygı ve güven gerekir. İlk zamanlarda hissedilen yoğun duygular bu 3 unsurun önüne geçtiği için tam olarak karşınızdakinin doğru insan olup olmadığının göstergesi olarak kabul edilemez.

Uyarı bayraklarını görmemezlikten gelmeyin: Kendinizi bir ilişkiye adadığınızda, dengelere dikkat edin. Çeşitli kültürel yargıları kenara bırakarak kendinizin daha çok fedakarlık yapması veya ilişikiyi sahiplenmesi gerektiği düşüncesini benimsemeyin. İki kişinin karşılıklı etkileşimleriyle oluşacak ilişkiniz, sağlam temeller üzerine oturmalı. Baştan itibaren sorumluluk sahibi olan tek taraf olmamalı, taraflar arasında eşit dağılmalı.

Bazı konullarda hemfikir olmak gerekebilir: Bireysel düşünce ve kararlarınızda farklılık göstermeniz ilişkinizi zenginleştirse de belli durumlarda ortak bir bakış açısına sahip olup aynı doğrultuda karar verebilmek uzun ömürlü ilişkilerin önemli bir parçası. Örneğin;

      Duygu yoğunluğunuz ve iletişim alışkanlıklarınız

 

      Gelecek planları, tatiller

 

      Birbirinize karşı olan sorumluluklarınız

 

      Arkadaş ortamları, aile ile tanışma zamanlaması

 

    Ekonomik durum, genel harcamalar, yaşam standardı

gibi konularda yakın çizgide yer almanız önemli bir işarettir.

 

Tüm bu maddeleri bir cümlede toplayacak olursak, “romantik bir ilişkinin olmazsa olmazı; sizi sevgi, saygı ve hakkettiğiniz değer çerçevesinde tamamlayacak biriyle beraber zaman içinde oluşacak güvenli bir iletişimdir” diyebiliriz.

Benzer Yazılar:

İşler Ciddileşmeden…
Flörtten Ciddi İlişkiye Ne Zaman Geçmeli
Kırmızı Alarma Sebep Olan Davranışlar
Zıt Kutuplar Birbirini Çeker mi?
Ciddi Kararlar Almadan Önce Sormanız Gerekenler
Huzursuz İlişkiler Hasta Ediyor

eÇift – Aşk Burada Başlar.