Kalp Çarpıntısı

Belalı Eski Sevgili

 

 

En sevilen dedikodu konularından biri, eski aşk hikayeleridir. Bitmiş ilişkilerin ardından, kişilerin ayrılık dönemini nasıl atlattığı hakkında sayısız yorum yapılır. Aşırı tepkiler, bu konuşmaların odak noktasıdır.
Anlatılanlar kişilerin bakış açısına göre değişir. Tam da bu sebepten etrafta konuşulanlara kulak asmamak en iyisidir.

Erkek arkadaşınız eski kız arkadaşının hala kendisiyle iletişime geçip kendisini rahatsız ettiğinden şikayetçiyse, endişelenmemeniz için 2 sebep var.

İlki, “eski” kız arkadaş olması yani beraber bir geleceklerinin olmayacağı; ikincisi de erkek arkadaşınızın durumu biraz abartıyor olabileceği.

Böyle bir durumda sizin yapmanız gerekenler: 

 

Destekçi olun: Sevgiliniz, eski kız arkadaşının tavırları karşısında zor durumda kalırken bir de sizi düşünmek zorunda kalmayı istemez. Buna mümkün olduğunca fırsat vermeye çalışın. Eski kız arkadaşıyla geçmiş ilişkilerini kurcalamayın ve kıskanmayın. Anlayışlı olduğunuzu ve zor dönemlerde arkasında durduğunuzu göstermenin tam zamanı.

Empati yapın: Kadınlar hassas dönemlerden geçerken tepkilerini kontrol edemeyip aşırıya kaçabiliyor. Çevrenize baktığınızda, benzer bir tepkiyi vermek durumunda kalan arkadaşlarınız olduğunu görebilirsiniz. Hatta belki benzer birşeyi siz de yaşamışsınızdır. Bunu göz önüne aldığınızda karşınızdaki kişinin en yakın arkadaşınız Cansu ya da kuzeniniz Pelin de olabileceğini düşünerek anlayış göstermeniz daha kolay olacaktır.

İletişime geçmeyin: Böyle konularda 3. kişilerin araya girmesi genellikle işleri daha da karmaşık bir hale sokar. İki kişinin arasındaki konulara sizin müdahaleniz doğru olmayacaktır. Sizin rahatsızlık duyduğunuz zaman konuşmanız gereken kişi erkek arkadaşınızdır, eski kız arkadaşı değil.

Ders çıkarın: En önemli atasözlerimizden biri olan “Gülme komşuna, gelir başına.” sözünü asla unutmayın.  Hayat sürprizlerle doludur, ön göremeyeceğiniz gelişmeler olabilir. Önemli olan, rahatsızlık duymanıza sebep olan tepkilerin aynısını benzer bir durumda kaldığınızda vermek isteyip istemeyeceğinizi sorgulamak.

 

 

Benzer Yazılar:

En Kötü Ayrılık Şekilleri
Kadınların Ayrılık Acısı Şaşırtıyor
İlişki Bitiren Cümleler
Kırık Kalp Gerçekten Acıtıyor
İlişki Bittiğinde Asla Yapmamanız Gerekenler
Sevdiğinizin Başından Bir Evlilik Geçmişse

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.