Evlilik Kalp Çarpıntısı

Sevdiğinizin Başından Bir Evlilik Geçmişse

 

 

Yeni birini tanımaya başlamak güzel olduğu kadar zor bir süreç. Bilinmeyeni yavaş yavaş öğrenmek hem heyecan verici hem de alışkanlıkları geride bırakmayı gerektiriyor olabilir.

Görüştüğünüz kişinin başından bir evlilik geçmişse bu süreç daha da karmaşık bir hal alabilir. Ancak, sandığınız kadar zor olmak zorunda değil. Bakış açınızı değiştirerek tavsiyelerimize kulak verin.

Evlilik: Boşanmış bir kişi, yeniden evlenme fikrine sıcak bakmayabilir. Özellikle, zor bir davanın ardından ya da kötü bir ayrılıktan sonra evlenmek en son isteyeceği şey olabilir. Sizin evlenmek ile ilgili yorum ve ısrarlarınız, hiç istemediğiniz sonuçlara sebep olabilir. Zamana bırakıp, baskı hissetmemesini sağladığınızda zaten kendiliğinden yumuşayacak ve evlilik hakkındaki katı kararlarını bir kenara bırakacaktır.

Eski eş: Sevdiğiniz kişinin eski eşi,  hayatını yok sayamayacağınız kadar etkilemiştir. Boşanmış olmaları, evliliği çeşitli sebeplerden dolayı yürütemedikleri anlamına gelir. Ancak, hayatının bir dönemini paylaşmış olduğu kişinin varlığını yok saymasını beklemek karşınızdakine haksızlık olur. Varlığını kabul edip gereksiz kıskançlıklardan kaçınmanız gerekir. Kendinize ve sevdiğinizle aranızdaki ilişkiye güveniyorsanız, bu durum bir sorun bile oluşturmayacaktır.

Çocuklar: Sevdiğinizin önceki evliliğinden çocukları olması durumu da olasılıklar arasındadır.  Çocukların kiminle kaldığı, ne kadar sıklıkla görüşüldüğü gibi unsurlara göre ilişkiniz değişir. Asla yapmamanız gereken hareketlerin başında, eski eşini çocuklarının önünde kötülemek vardır. Sevdiğinizi ve çocuklarını arada bırakacak hareketlerden kaçının ve konumunuzu iyi belirleyin. Çocukların size alışması için zaman verin.  Onlara sıcak ve saygılı davranın. Sizi sevdiğinizin eski eşi yerine koymasını beklemeyin ve sevdiğinizi destekleyici bir tavır benimseyin.

 

Aslında, hiç de büyütülecek bir durum olmasa da zaman zaman güvensizlik ve kıskançlık oluşturabilecek unsurları beraberinde getiren bu tür ilişkilerin avantajlarına da kısaca değinelim. Eğer, boşanmanın ilk etkilerini atlatmış ve yeni bir ilişkiye hazır durumda sizinle tanışmışsa, ilişkiler konusunda böyle bir deneyim yaşamamış bir kişiye göre çok daha net bir tavra sahiptir. İlişkiden ve sizden beklentileri belirlidir, sizi arada bırakacak hareketlerden kaçınır.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.