Kalp Çarpıntısı

İnternetle Gelen Soru İşaretleri

 

 

Internet dünyasının imkan ve sınırlarını hiç düşündünüz mü? Hayal etmek bile zor.
Bu dünyada aradıklarımıza ulaşmak bazen zor ve zaman alıcı olabiliyor.

Hayalinizdeki insanla tanışmak için tavsiyeler ışığında fotoğraf seçip profilinizi düzenlemiş olabilirsiniz. Ancak, asıl hikaye bundan sonra başlıyor. Yazışmalar, telefon konuşmaları  ve ardından görüşmeler başlayınca farklı soru işaretleri kafanızı kurcalıyor. Acaba başkalarıyla da yazışıyor mu? Sadece benimle görüştüğüne nasıl emin olabilirim?

 

Cevabını hepimiz çok iyi biliyoruz. Emin olmazsınız! Hiçbir zaman bunu kontrol edip %100 emin olmayı sağlayacak bir yöntem olmayacaktır. Önemli olan sizin konu hakkınızdaki bakış açınızdır.

Kendimizden yola çıkalım. Önerilen üyelerin arasından kendimize en uygun adayı belirlemeye çalışırken kaç kişiyle yazışıyoruz? Gelen mesajların arasından cevap vermediğimiz kaç tane mesaj var?

Bu soruların hepsinin ortak bir noktası var. Bu tip durumlarda kendi bakış açımızı kenara bırakıp geniş çerçeveden bakmak gerekir. “Niye cevap atmadı?”, “Başkasıyla mı buluştu?” gibi sorularla aklınızı karıştırmayın. Böylece, erkeklerin tanışma aşamasında attıkları sayısız mesaja tek tük cevaplar aldığını, başlangıçta birden fazla kişiyle yazışmanın hem erkek hem de kadın için normal olduğunu kabul edebilirsiniz.

Ciddi bir beraberlik, hatta evlilik düşünen biri tam da bu sebepten (doğru insanı bulabilmek için) bir süreliğine farklı kişileri tanıyıp görüşmek isteyebilir. Bu süreçte yapılabilecek şeylerden bazıları; olduğunuz gibi davranmak ve kafanızı kurcalayan sorulara takılmamak olabilir.

Karşınızdakine zaman verin, onu sıkıştırıp acele karar vermesini sağlamaya çalışmayın. Eğer onun için de doğru kişiyseniz zaten size gelecektir. Sizinle olmaya karar veren ve daha ciddi bir ilişkinin sorumluluğunu almaya hazır olduğunu belirten biri, başkalarıyla görüşmeyi de bırakacaktır. Ancak, bu konuda baskı yapmak, ilişkinizin adını belirlemeye çalışmak ilk dönemlerde beklentilerinizin tam tersine sebep olur, karşınızdakinin korkmasına hatta kaçmasına kadar gidebilir.

O kararını verene kadar beklemek istemezseniz ya da görüşmeleriniz – konuşmalarınız onu sıkıştırmadığınız halde azalıyorsa, iki taraf da henüz aradığını bulamamış demektir. Moralinizi bozmayın ve kendinize yüklenmeyin. Yanlış ve acele bir karar vermekten daha iyi olduğunu siz de göreceksiniz.

İçinizi rahatlatmak için önerebileceğiniz diğer yazılarımız:

İnternette Başlayan İlişkiler Daha Uzun Ömürlü
İnternette Hüsran Yaşamamak İçin

eÇift – Aşk Burada Başlar