Kalp Çarpıntısı

İnternette Hüsran Yaşamamak İçin

 

 

İnternette tanışmanın avantajları saymakla bitmiyor. Sıcacık evinizden, süslenmenmeden istediğiniz kişilerle yazışabilir, dertlerinizi sevinçlerinizi paylaşabilir, güzel ilişkiler kurabilirsiniz. Ancak, sayısız avantajının yanında bazı dezavantajları da olabiliyor.

Hiç kendinizi, bilgisayarınıza bağırırken yakaladınız mı? Örneğin, attığınız mesaja cevap alamadığınızda sinirlendiğiniz zamanlardaki gibi.

Karşınızdaki kişiyle yüzyüze olmadığınız için iletişimdeki aksamalar, bazen sinir bozucu olabilir. Ancak, internetteki yazışmalara ve tanışmalara kapılıp kendinizi bu durmunda bulmamak için 3 noktayı aklınızdan çıkarmayın.
Yüzyüze tanışmak: Internette uzun uzun yazışıp tanıştığınız bir kişiyi, gerçek hayatta jest – mimikleri, ses tonu, tarzı ile beraber gördüğünüzde farklı değerlendirebilirsiniz. Bu aşamaya gelene kadar, kişiler hakkında kesin kararlar vermeyin. Onları kafanızda bir kalıba sokmayın. Aksi takdirde, kafanızdakine uymadığı bir durumda hayal kırıklığına uğrarayabilirsiniz.

Kişisel algılamak: Farklı kişilere attığınız tanışma mesajlarına cevap alamadığınızda suçu kendinizde aramayın. Çoğu kişi profillerini düzenli olarak kontrol etmediği gibi, yoğunluk bir dönemde gözden kaçırabilir. Profilinizi doldurduğunuzdan ve kalıp mesaj atmadığınızdan emin olun. Aynı durumda kendinizi düşünün, profili boş ya da samimi bulmadığınız bir mesaj yazan birine siz cevap yaza mıydınız?

Şüpheli davranmak: Karşınızdaki kişiye dair yeterince bilgi sahibi olduğunuzu düşünseniz de hiçbir zaman kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Bu bilgileri size karşı kullanabilir, hem güveninizi hem de moralinizi bozabilir. Genellikle, bir kötü deneyim internetle tüm ilişkinizi etkileyeceğinden bu konuda özellikle dikkatli olmak gerekir. Ancak, bir kötü deneyimi herkese mal etmeyin. Kötü niyetlilerin yanında iyi niyetli birçok insanla karşılaşabilirsiniz.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.