Kalp Çarpıntısı

Yeni Bir İlişkiye “Gerçekten” Hazır Mısınız?

 

 

Ne sebeple olursa olsun, bir ilişki bittiğinde ayrılığı kabullenmek zaman alır. Eski alışkanlıkların değiştiğini görmek, üzüntüsünü atmak belli bir zaman gerektirir. Bu süreçte hatırlanması gereken, bunun geçici bir dönem olduğudur.
Peki, yeni bir ilişkiye gerçekten hazır olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Huzur: İlişkiniz süresinde zamanla gelişen alışkanlıklardan, hatıralardan kaçmak için çoğumuz kalabalığa karışmayı ve kafa dağıtmayı tercih ederiz. Her fırsatta dışarı çıkar, arkadaşlarla buluşur, çeşitli eğlencelere katılır, eve mümkün olduğunca az uğrarız. Evde bir başınıza kalınca aklınıza gelen düşünceler sizi bunaltır ve sırayla sizinle dışarı çıkabilecek arkadaşlarınızı ararsınız. Eğer bu döngüden sıkıldığınızı fark eder ve kendinize vakit ayırmanız gerektiğini hissederseniz bu iyiye işaret. Sürekli dışarı çıktığınızın, harcadığınız enerji ve paranın farkına vardığınızda bu dönemin sonuna geldiğinizi gözlemleyebilirsiniz. En son ne zaman evde elinizde kahvenizle bir kitap okuduğunuzu hatırlayabiliyor musunuz? Bunu özlüyorsanız, huzura ve dengeli bir ilişkiye hazırsınız diyebiliriz.

Yüzleşme: İlişkiniz ve ayrılık sebebiniz hakkında uzun uzun düşünüp iki taraf açısından da bakıp değerlendirebildiniz mi? Yalnızca bir tarafı suçlayıcı, kızgınlık içeren bir duygu durumundaysanız, henüz içsel hesaplaşmanızı tamamlayamamışsınız demektir. İlişkilerin iki kişinin tavır ve hareketleri üzerine kurulduğunu kabul edip olayları her açıdan değerlendirmeye çalışmalısınız. Karşı tarafı da anlamak kızgınlığınızın geçmesi için önemlidir. Ayrılık için geçerli sebepleriniz olduğunu görüp bu defteri kapatmanın vakti gelmiş diyorsanız eski ilişkinizi kafanızda da bitirebilmişsiniz olursunuz.

Yas bitimi: Öfke, ağlama nöbetleriniz tekrarlanmıyorsa yas döneminin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Mesaj atma isteğiniz, facebook profilini sık sık kontrol etme dürtünüz yatıştı mı? Onun başkalarıyla çekilmiş fotoğraflarını normal karşılamaya başladıysanız ve küsme-barışma kısır döngüsünü artık çocukça buluyorsanız, müjde! Daha olgun ilişkilere hazırsınız demektir.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.