Kalp Çarpıntısı

Klişelere Kanmayın!

 

 

İlişkiler hakkında zaman içinde oluşmuş klişeler, klişe olduğunu bildiğiniz halde sizi de etkiliyor olabilir.
Bu klişelerin aslında gerçekle uzaktan yakından alakası olmadığını bilmek, sizin tavırlarınızda da olumlu değişikliklere sebep olabilir. Kendinize ve ilişkinize olan güvenin kolay kolay sarsılmasına izin vermeyin ve bu klişeleri aklınızdan çıkarmaya çalışın.


Zıt kutuplar birbirini çeker:
Bu durum, ilk anda çekici gelse de uzun vadede yıpratıcı olabilir. Kendi değerlerinizi paylaşan, benzer zevklere sahip biriyle çok daha sağlıklı bir ilişkiniz olabilir. Bu konuda daha detaylı bilgi için  “Zıt Kutuplar Birbirini Çeker Mi?” başlıklı yazımıza göz atmanızı öneririz.

 

Görüş ayrılıkları ilişkiye zarar verir:
Tam tersine, zaman zaman farklı görüşleri savunmak iki tarafın da gelişmesini sağlar. Farklı bakış açıları kazandırır ve uzlaşma sonucunda ilişkiyi güçlendirir.

 

Kadın ve erkek yakın arkadaş olamaz:
Karşı cinslerin yakın arkadaşlığı ilişkinize her zaman tehdit değil, hatta gelişmesine bile yardımcı olabilir. Çoğu zaman, bir erkeğin kadın arkadaşlarıyla paylaştıkları erkek arkadaşlarına göre daha samimidir. Erkeklerden aynı anlayışı göremez. Kadın arkadaşları, erkeğin ilişkide anlayışlı olmasını destekler.

 

Baştan herşeyi açıklamak daha doğrudur:
Yeni görüşmeye başladığınız birine ilk günden tüm hayatınızı olduğu gibi anlatmak o kadar da iyi bir fikir değil. Unutmayın, siz de onu yeni tanıyorsunuz, düşündüğünüz gibi biri olmayabilir. Ayrıca, herşeyi anlattıktan sonra ne gizem kalır, ne de merak ya da heyecan. Dürüst olun ama kendinizi parçaparça tanıtın.

 

Ayrılık sonrası bir süre yeni birileriyle tanışmayı, görüşmeyi düşünmemeli:
Herkesin ayrılıkla başa çıkma yöntemi ve süresi farklıdır. Kimisi kafa dağıtmak için yeni birileriyle tanışmayı tercih eder, kimi kendi başına kalarak bir süre içini dinler. Bazısı bu dönemi 1 ayda atlatır, kimileri 2 yıl geçse de hala etkisinden kurtulamamıştır. Tam da bu sebepten, yeni bir ilişki için ne zaman adım atacağınızı bir kurala ya da klişeye göre belirlememeniz gerekir.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.