Kalp Çarpıntısı

En Kötü Ayrılık Şekilleri

 


Hayatınız boyunca çeşitli insanlarla tanışır, kimileriyle yakınlaşır, kimilerinden uzaklaşırız. Bazı ilişkiler, anlamadığınız kadar hızlı gelişebilir. Bazısı da hiç tahmin etmeyeceğiniz şekilde bitebilir. Özellikle ikili ilişkilerde denge oldukça hassastır.  İnsanın kendiyle ilgili, çevresi, işi, günlük hayatıyla ilgili değişiklikleri bu tür yakın ilişkilere yansır. Çeşitli sebeplerden dolayı ilişkiyi bitirmeye karar verdiğinizde de bunu karşınızdakine nasıl açıklayacağınız derdi başlar.

İşte bu nokta oldukça kritiktir. Çünkü, ayrılmanın da bir adabı var.
Beraber geçirdiğiniz zaman 1 hafta, 1 yıl olsun farketmez, asla şu şekillerde ilişki bitirmeyin:

 

Mesaj atmak:  Sizinle görüşmek istemediğini belirten bir mesajın duygularınızı ne kadar allak bullak edeceğini bir düşünün. Derin bir nefes alıp telefon etmek daha iyi bir tercih olacaktır. Böylece soruları, açıklamaları karşılıklı konuşarak geride bırakıp vicdanınız daha rahat bir şekilde yola devam edebilirsiniz.

 

Tepkisizlik: Telefonlarını açmamak, mesajlarına cevap yazmamak, görüşmemek/konuşmamak için çeşitli taklalar atmak kabul edilemez davranışların başında geliyor. Karşısına çıkıp da duygularınızı anlatamayacak kadar çekiniyor olamazsınız. Ne olursa olsun, karşınızdaki bir açıklamayı hakediyor.

 

Not bırakmak:  Kadınların bayıldığı “Sex and the City” dizisini izleyenler hatırlayacaktır, Berger’in  kağıt üzerine yazdığı bölük börçük 2 cümle ile Carrie’yi terkettiği bölümü.  İçinizden geçenleri anlattığınız mektup tarzında bir yazı olmadığı sürece bir kağıt bırakarak ayrılmanın bir açıklaması olamaz.

 

Arkadaş aracılığıyla:  Bir arkadaşı devreye sokarak , sizin yapmanız gereken açıklamaları ona yaptırmak hiç olacak şey mi? Evet, maalesef oluyor. Kimsenin arkasına saklanmayın ve bunu aklınızdan bile geçirmeyin.

 

Ayrılıklar her zaman zor ama beterin beteri var. Bunlardan biri başınıza gelmediyse işi iyi tarafından görmek için bir sebebiniz daha olabilir.

eÇift – Aşk Burada Başlar.