Kalp Çarpıntısı

Boşandığınızı Söylemeye Çekiniyor Musunuz?

 


Boşandıktan sonra  başlayan yeni dönem birçok soruyu da beraberinde getirir.  Yeni tanıştığınız kişilere, geçmişinizle ilgili bu konuyu söylemekle  söylememek arasında  ikilemde kalabilir, beklemediğiniz tepkileri alınca üzülebilirsiniz. Ancak, bu çekinceler aslında çevrenizden çok sizin içinizde olanlarla ilgilidir.

Hoşlanıp görüştüğünüz birine, konuyu ne zaman, nasıl açacağınızı düşünüyor ve emin olamıyorsanız bu aslında sizin yeni birileri ile hayatı paylaşmaya hazır olmadığınızı gösterir. Kendinize olan güveni yeniden inşaa edene kadar, kendinize zaman verip sabırlı olmanız gerekebilir.

Bu süreçte, uzmanların 3 temel tavsiyesini uygulamaya çalışabilirsiniz.

Dürüst olun: Tanıştığınız kişilerden beklentileriniz konusunda açık olun.  Yavaş adımlarla ilerlemeyi tercih ettiğinizi, zaman istediğinizi belirtin. Eğer, yalnızca güzel zaman geçirmek istiyor ve ciddi bir ilişkiye dönüşmesini istemiyorsanız, niyetinizi baştan paylaşmakta fayda var.

Denemeler yapın: Kendinizin yeni bir ilişki konusunda ne kadar hazır olduğunuzu anlamak için kendinizi deneyin. Sınırlarınızı keşfedin. Ne sıklıkta görüşmek sizi rahatsız ediyorsa, görüşme sıklığını bir kademe düşürebilirsiniz.

Yeniliğe açık olun: Kalıplaşmış bakış açılarından kurtulun. Yeni birileriyle tanışıp buluşmak, ciddi bir ilişki düşünmeniz gerektiği anlamına gelmez. Beraber sinemaya gitmek, hoşsohbetli bir pazar kahvaltısı etmek için de anlaşabileceğiniz, muhabbetinden keyif aldığınız kişilerle çıkabilir, yeni bir düzen kurma ve güveninizi kazanma sürecini hızlandırabilirsiniz.

 

Günlük hayatınıza keyif aldığınız aktiviteleri ve yeni insanları kattıkça, yeni düzeninizi oluşturmak daha da kolaylaşacaktır. Ciddi bir ilişkiye hazır olduğunuz zaman da, önceleri aklınızı kurcalayan soruların hiçbiri sizi meşgul etmeyecektir.

 

Farklı bir yaklaşım için “Sevdiğinizin Başından Bir Evlilik Geçmişse” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.