Kalp Çarpıntısı

Kadınların Ayrılık Acısı Şaşırtıyor

 

 

Duygusal bir ilişkinin sonlanması herkesi farklı biçimde etkiler. Bu ayrılığa alışmak çoğumuz için oldukça zordur. Özellikle kadınların bu dönemi daha zor atlattığı düşünülür. Ancak, gerçek hiç de filmlerde anlatıldığı gibi değil.
1.300 kadının katıldığı bir ankete göre, böyle bir dönemi atlatmak için  oldukça sağlıklı yolları tercih ettiğini gösteriyor.

Amerikalı bir websitesinin anketi sonucunda belirlenen yanlış bilinen davranışlar:

 

Kendini yemeğe vermek: Dizilerde ya da aşk filmlerinde zihinlerde yer eden sahnelerden biri, ayrılık acısı çekmekte olan bir kadının koltukta oturup dondurmaları, pizzaları boğulacakmış gibi yemesidir. Ancak, ankete katılan kadınların cevabı bu sahneyle pek de örtüşmüyor. Sonuçlara göre, 1 – 2 kadeh şarap ya da çikolata dışında günlük yeme alışkanlıklarında pek değişiklik görülmüyor.

Kilo almak: Aşırı yemeye bağlı olarak, çoğu kadının ayrılık sonrası kilo aldığı söylenir. Gerçekte durum tam tersi diyebiliriz. Ayrılık sonrası süreçte birkaç kilo aldığını belirten kadınların oranı yalnızca %7. Buna karşılık %84’ü, bu dönemin kişisel gelişim için olumlu olduğunu düşünüyor. Kendine ayıracak vakti artan kadınlar, sıkıntılarını atmak için sporu arttırıyor, kendilerine daha çok dikkat etmeye başlıyor ve rejim yapıyor.

Eski sevgiliyi aramak: Telefona sarılıp eski sevgiliyi aramak, mesajlar atmak da çoğu kadının aslında yapmadığı bir şey. Bunun yerine arkadaşlarla buluşmak, alışveriş yapmak sıkça tercih ediliyor. Ayrılık kararı, arkadaşça alınmış olsa da çoğu kadın bir süreliğine iletişimi tamamen kesmeyi öneriyor. Özellikle, Facebook – Twitter gibi sosyal medya hesaplarının varlığı sayesinde her hareketini takip edebileceğiniz eski sevgilinizin yeni ilişkilerini görmek, ilk zamanlarda sizi etkileyecektir. Kendiniz de yeni ilişkilere hazır seviyeye gelene kadar mesafeyi korumak daha sağlıklı olacaktır.

Ankete katılan kadınların kesinlikle yapılmaması gerekenler listesinin başında, bu sürecteki duygularınızı eski sevgilinizle konuşmak ve onunla görüşerek çözmeye çalışmak geliyor.

Bu bilgiler ışığında sürecin o kadar da kötü olmadığını kendinize hatırlatabilirsiniz. Kendinizi tanımak, geliştirmek ve arkadaşlarınızla daha sık zaman geçirmek için bir fırsatolarak kabul edin ve geçmişi geride bırakmak için ilk adımınızı atın.

 

Kaynak: Your Tango                                                                             eÇift – Aşk Burada Başlar.