Kalp Çarpıntısı

Buluşmaların Altın Kuralı

 


İlk buluşmaların yazılı olmasa da kulaktan kulağa anlatılan kuralları vardır. Buluşmanın iyi geçmesi ve ilişkinizin geleceği açısından önem taşıyan bu kurallar, yaşadığınız heyecan ve gerginliğe rağmen hep aklınızda olsun.

Karşılaştırma yapmayın: İlişkilerde en sık yapılan hatalardan biri, yeni tanışılan kişileri geçmiş deneyimlere göre değerlendirmektir. İyi ya da kötü deneyimler sonucunda insanlar ve ilişkiler hakkında edindiğiniz bilgiler ışığında karşınızdaki insanı doğru değerlendiremeyebilirsiniz. Yeni bir sayfa açıp ilk buluşmaya dair değerlendirmelerinizi ayrıca yapmaya çalışın. Erkesin farklı deneyimleri olduğunu ve daha ilk seferden yanlış tanınmak istemeyeceğini hatırlayın.

Kendiniz olun: Hayatın her alanında olduğu gibi kendini başkasıymış gibi göstermek sizi istediğiniz sonuçlara götürmek yerine tam tersine sebep olur. Karşınızdaki kişinin gerçek sizle tanışma fırsatını kaçırmasını istemezsiniz değil mi? Komik bulduğunuz espirilere gülün, kendi fikirlerinizi paylaşın ve samimi olun.

Yalan söylemeyin: Daha ilk buluşmada yalan söyleyen birine güvenmek mümkün olabilir mi? Herhangi bir konuda yalanı tercih etmeniz karşınızdaki kişiye saygısızlık olur. Ayrıca, söylediklerinizin doğru olmadığı ortaya çıktığında, bunu düzeltmek oldukça zor olacaktır. Kendinizi düşünün ve size yapılmasını istemeyeceğiniz birşeyi buluştuğunuz kişiye yapmaktan çekinin.

Saygılı olun: Karşınızdaki kişiye daima nazik ve saygılı davranın. Size nasıl davranılmasını istiyorsanız, bunu önce kendiniz yapmanız gerektiğini unutmayın. Örneğin, sözünüzün kesilmesinden hoşlanmıyorsanız siz de söyleyeceklerinin bitmesini bekledikten sonra lafa girin. Yanıldığınızı farkettiğinizde özür dileyin, karşınızdaki özür dilediğinden özrünü kabul edin.

Zorlamayın: İlk buluşmada acele karar  vermemek gerekir. Ancak, hiç anlaşamayacağınızı düşünüyorsanız sınırları zorlamayın. Rahat hissetmediğiniz bir durumu sürdürmek için ısrar etmeyin. Onun yerine durumu değiştirecek yeni bir öneride bulunun. Karşınızdakinin de en az sizin kadar gergin ve heyecanlı olduğunu unutmayın. Onun daha da gerilmesine sebep olabilecek hareketlerden kaçının.

 

Bunların yanısıra, her yeni buluşma, her yeni tanışma ayrı bir deneyimdir. Herbirinin özel olduğunu unutmayın. Yürümüyorsa karşınızdakine teşekkür edip yollarınızı ayırın. Eğer görüşmeye devam ediyorsanız sadık ve samimi olmaya özen gösterin.

eÇift – Aşk Burada Başlar.