Afrodizyak Kalp Çarpıntısı

İlk Buluşmada Tercih Edilen Yiyecekler!

2009’da yayınlanan bir araştırmaya göre, üniversite öğtencilerinin tercih ettiği belli „ilk buluşma“ yiyecekleri var. Biz öğrencilerin tercihleri ile kendi deneyimlerimizi birleştik. İlk buluşmada gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz yiyecekleri sıraladık.

Meyve – Tatlı: Ana yemek değil de çay – kahve tercih ediliyorsa yanında bir dilim kek ya da bir tabak meyve yemenizin hiçbir sakıncası yok. Dökülen, damlayan yiyecekler olmadığı için düşünmeden yiyebilirsiniz. Hatta tatlınız çikolatalıysa salgılayacağınız mutluluk hormonuyla buluşmanız ve sohbetleriniz sırasında daha güzel bir ilk izlenim bırakabilirsiniz.

 Köfte – Biftek – Tavuklu Menüler:  Çatal ve bıçak yardımıyla kolayca yiyebileceğiniz, midenizi bozma, ağzınızı kokutma riski bulunmayan bir seçenektir. Eğer buluşmanız yaz aylarında gerçekleşiyorsa tavuk konusunda dikkatli olmanızı hatırlatmamız gerekiyor. Tavuk çok çabuk bozulabildiği gibi zehirlenmenize sebep olabilir. Aman dikkat!

Pide – Gözleme: Pide zaten dilimlenmiş olarak geldiği için yemesi kolay bir seçenek. Ancak çatal-bıçağı bırakmayın ve sucuklu ya da pastırmalı çeşitlerini tercih etmeyin.

İskender – Kebap: Damak zevkinize uygun bir kebap çeşidi oldukça risksiz bir seçenek. Dikkat etmeniz gereken porsiyon boyutu ve acı oranı olabilir. 1,5 porsiyon söylemek ya da fazlaca acı tüketmek pek iyi bir tercih olmayabilir ve sizi zor durumda bırakabilir.

Sushi: Araştırma sonucunda sıkça tercih edilen sushi, ülkemizde çokça tüketilen bir yiyecek değil. Ancak buluşmada seçenekleriniz arasında yer alıyorsa tercih edebilirsiniz. Tabii ilk defa yiyecekseniz, durum farklı. Sevmeme, wasabiden fazlaca kullanıp beklemediğiniz bir tatla karşılaşma risklerini almamak daha doğru. Onun yerine menüden bir başka yiyecek seçmeniz daha uygun olacaktır. Ayrıca, chopstick kullanmanız gerekeceği için yemeğinizi seçmeden önce iyi düşünün.

 Alkol: Sözkonusu bir akşam yemeği ise, her iki tarafında birer kadeh şarah sipariş etmesinde bir sakınca yok. İlk gerginliği üstünüzden atıp rahat bir sohbet ortamı sağlayabilir. Ancak, fazla tüketilmesinin de istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini tahmin edersiniz.
“Bunları kesinlikle yemeyin” dediğimiz yiyecekler de var tabii. İlk buluşmayı yüzünüze gözünüze bulaştırmamak için bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

www.ecift.com – Aşk Burada Başlar.