Evlilik Kalp Çarpıntısı

Uzun Evliliğin Temelleri

 

 
Günümüzde çoğu insan mutsuz ilişkilerden muzdarip. Boşanma oranı yüksek, evlilik süreleri kısa.

Ancak, Guinness Rekorlar Kitabı’nın en ilginç çiftlerinden biri olan North Carolinalı Herbert ve Zelmyra Fisher çiftinin mutlu ve uzun ömürlü ilişkiler için birkaç tavsiyesi var.

Tam 86 yıl 9 ay 16 gün evli kalarak, dünyanın en uzun evliliğini yürütten çiftin 1924’te başlayan evlilikleri boyunca neler yaşadıklarını bir düşünsenize! Hayal etmek bile imkansız.

Uzun evliliklerinin “sır”larını paylaştıkları bir de Twitter bile hesapları var. İlerleyen yaşlarına rağmen hala günü yakalıyorlar.

 

 
Gel gelelim ilişkiler hakkında söylediklerine;
 

  • Uzun süre evli kalanlara sorulduğunda cevap oldukça açık, sanıldığının aksine bu işin “vay be” dedirtecek bir sırrı yok.
  •  

  • Fisher çifti için boşanma hiçbir zaman bir seçenek olmamış, hatta akıllarının ucundan bile geçmemiş. Karşılıklı emek ve saygı ile sorunları çözerek gün geçtikçe daha da sağlamlaşan mutlu bir ilişkileri olmuş.
  •  

  • Tartışma ve fikir ayrılıklarının olduğu bir günün sonunda, evliliği bir yarışma gibi görmemek gerektiğini belirterek iki tarafın da aynı takımda olduğunu hatılamak gerektiğini savunuyorlar. Haklılık tartışmaları, “sen şöyle yapmıştın” tarzı suçlamaları doğru bulmuyorlar.
  •  

  • İyi bir eşte bulunması gereken özellikler, çalışkan ve verici olmak. Zelmyra eşinden “özellikle zor geçen 1920lerde her zaman ailesinin iyiliğini isteyen ve ihtiyaçları karşılamak için çabalayan iyi bir eş” olarak söz ediyor.

 

İsteyip inandıktan sonra iki insan arasında çözülemeyecek sorun olmadığını belirten çift, evlilikleri boyunca 5 çocuk ve 10 torun sahibi oldu. Hatta 9 tane torun-çocuğu ve 1 tane de torun-torununa tanık olan çiftin yolları geçtiğimiz yılın şubat ayrıldı. 104 yaşında vefat eden Herbet Fisher, 101 yaşındaki eşi Zelmyra Fisher’ı yalnız bıraktı.

Sizce de uzun evlilikleri ve bitmeyen sevgileriyle ilham verici değiller mi?
 
Daha fazla tavsiye için Mutlu İlişkilerin 6 Altın Kuralı yazımızı okuyabilirsiniz.