Kalp Çarpıntısı

Aşık Olun Ama Bu Hatalara Düşmeyin!

 

 

Ömrünüzü geçireceğiniz bir eş bulmak ve bu doğrultuda vereceğiniz kararlar, hayatanızı belirleyen ciddi dönüm noktalarıdır. Hemen hemen hergün beraber olduğunuz, hayatı paylaştığınız bir kişinin varlığı günlük hayatınızı ve geleceğe bakışınızı değiştirir.

O özel kişiyi ararken aceleci davrananlar, hayatlarına olan etkisini göz ardı ederek bazı hatalara düşerler.

Aşk her ne kadar mantığınızı devre dışı bıraksa da arada bir durup düşünmekte fayda var.
 
İşte en sık yapılan 3 hata:


 

Kendi kurallarını yok saymak:
Hepimizin bazı öncelikleri ve prensipleri var. Ancak, ilişkideyken prensipler bize birden önemsiz gibi gözükür. Kendinizi bir düşünün, kaç defa işten sonra spora ya da kız arkadaşlarınızla yemeğe gitmeye karar vermişken karar değiştirip sevdiğinizi görmeye gittiniz?

Sizi birkaç gün arayıp sormamasına rağmen, hala yoğun ilgi gösteriyor ve her istediğinde buluşuyor musunuz? Cevabınız evetse, henüz güveninizi kazanmamış biri için fedakarlık yapıyorsunuz demektir.  İşiniz olduğu halde önceliği  “O”na vererek bir kuralınızı daha çiğnemiş oluyorsunuz.

Bir ilişkinin başlarında, kendinize hatırlatmanız gereken, gösterdiğiniz özverinin kendi çıkarlarınızı zedelemeyecek seviyede kalmasıdır.

 
Sorunları görmemezlikten gelmek:
İyi giden bir ilişkide çeşitli sebeplerden ötürü aksaklıklar yaşanabilir. Ancak, çoğu zaman taraflar ya cesaretleri olmadğı için ya da nasıl ifade edeceklerini bilemedikleri için raharsızlıklarını dile getirmekten çekinir. Rahatsız oldukları konu tekrarlandıkça içte biriken huzursuzluğun bir noktada patlak vermesi kaçınılmaz sondur. Bu oldukça yıpratıcı bir sürece sebep olabilir.

Konuyu gündeme getirmek size ne kadar zor gelse de kendinizi zorlayıp insiyatifi ele almanızı öneririz. Zaman kaybını önlemek ve hayat kalitenzi arttırmak için bu çok önemlidir.

 
Güvensizlik:
Çevremizde gözlemlediğimiz ya da önceki ilişkilerde yaşadığımız kötü deneyimler ilişkilere bakışımızı değiştirebilir. Fazlasıyla aldatma ile ilgili hikayeye maruz kaldıysanız ilişkinizde daha şüpheci olmanız çok olasıdır. Bu konuda sık yapılan hata, yeni tanıştığınız kişileri bu deneyimlerinize göre değerlendirmektir. Bu, karşınızdaki kişiye pek şans vermediğiniz anlamına gelir, çünkü her hareketi şüpheyle değerlendirir, her taşın altında bir anlam ararsınız.
Yapmanız gereken, yeni tanıştığınız kişileri hiçbir önyargı ve önbilgi olmadan değerlendirmeye çalışmaktır. Deneyimleriniz aklınızın bir köşesinde duruyorken taraflı değerlendirmeler yapıp yapmadığınızı ayırdetmeye çalışın.

 
 
Sıkça yapılan bu hataları göz önünde bulundurursanız daha bilinçli ve başarılı ilişkiler yaşayabilirsiniz.