Kalp Çarpıntısı

Başarısız İlişki Sizi De Başarısız Kılar Mı?


 

Sağımız, solumuz her yer “başarısız olmuş” ilişkilerle dolu. Hepimizin geçmişinde bir ya da daha çok ilişkiyi yürütemediği olmuştur. Peki ilişkinin başarısız olmuş olması sizin de bir şekilde başarısız olduğunuzu mu gösterir? Aslında geçmişimizdeki ilişkileri nasıl değerlendirmemiz gerektiğini biliyor muyuz?

Bir bakıma yaşadığınız her ilişki, şuan ki hariç, bir şekilde yürümedi. Peki bir ilişkinin yürümemiş olması ilişkinin başarısız olduğu anlamına gelir mi? Devam etmemiş olmasına rağmen ilişkinin başarılı olduğunu düşünebilir miyiz?

Eğer iki taraf da ilişki süresince çoğunlukla mutlu olduysa, ilişkinin size bir çok şey kazandırdığını düşünüyorsanız, bu ilişki bitmiş olsa bile başarılı olarak kabul edilebilir. Bir ilişkinin başarılı olup olmaması sizin onu nasıl algıladığınız ve nasıl yorumladığınızla ilgili!

Belki de ilişkinizin başarılı olup olmadığını daha iyi tespit edebilmek için kendimize şu soruyu sormalıyız. Bu ilişkiyi yaşadığım için pişman mıyım? Hiç yaşamamış olsaydım daha mı iyi olurdum? Tabii ki de her ilişkinin iniş ve çıkışları var. Önemli olan hiç yaşamamış olmayı diler miydiniz? Yoksa sizi geliştirdiğine ve size bir şeyler kattığına inanıyor musunuz?

Eğer ilişkinizi başarısız olarak değerlendiriyorsanız ve bunun verdiği üzüntünün yanında bir de bu başarısızlığın sizden kaynaklandığını düşünüyorsanız kendinizi ciddi bir yükün altına koyuyorsunuz demektir. Herkesin hataları ve bu hatalarından öğrendikleri var. Bu demek değildir ki tüm ilişkinin yükünü kendi üzerinize almalısınız ya da karşınızdakinin üzerine yıkmalısınız. Kurduğunuz ilişki beraber inşa ettiğiniz bir yapıya benzer. Sadece sizin koyduklarınız değil, karşınızdakinin koydukları da bu yapının içerisindedir.

Unutmayın ki her insanın bambaşka beklentileri, istekleri ve arzuları var. İki insanın bu konularda paralellik göstermesi kadar, birbiri içerisinde kaybolması da mümkün. Fakat, ilişkinizi başarısız kılan her ne ise sizi başarısız kılmaz.