Arkadaşlık Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Bir Kadın-Bir Erkek Yakın Arkadaş Olabilir mi?

Bazılarına  göre ”Ateşle barut bir yerde durmaz” kimine göre ise, ”ben karşı cinsle anlaşamıyorum” Peki gerçekte kadın ve erkek arkadaş olamaz mı ? Çok yakın arkadaşlar arasında bile ten çekimi olabilir mi? İlla iki karşı cinsin bir araya gelmesinden bir birliktelik mi doğmalı.

Bir kadın ve bir erkeğin arkadaş olmama sebeplerinden biri de atalarımızdan, kültürün devamlılığından gelir.  Ateşle barut yan yana durmaz. Aslında bir yere kadar doğru bir yere kadar yanlış bir atasözü ve inanış.  Bu kadınla erkeğin arkadaşlıklardan ne beklediğine ve bunu ne kadar uyguladığına bakar. 

İşyerinde bir çok erkek ve kadın yan yana bazen de gece geç saatlere kadar bir arada çalışırlar. Çalışan kişiler zamanlarının en az  7- 9  saatini, bazen daha fazlasını iş arkadaşları ile beraber geçirirler. Gündelik hayatta arkadaş seçmek, belli insanlardan uzak durmak mümkün olabilir ancak iş hayatında böyle bir durum söz konusu olamayabilir. Bu yüzden işyerinde arkadaşlık ilişkileri önemlidir, araştırmalar, işyerinde yakın bir arkadaşı olanların daha büyük bir istek ve keyifle, daha işe odaklı bir şekilde çalıştıklarını göstermektedir. Öte yandan işyeri arkadaşlıklarında mesafe konusu da önemlidir; aşırı samimiyet de, soğukluk ve gerginlik de sorunlara yol açabilir. 

Sonuçta, iş hayatındaki arkadaşlıklar pek de aşka dönüşmeye bilir. Fakat bu hep böyle olacaktır demek de yanlış olabilir.  Tabi hoşlanma faktörünü de unutmayalım. Ne de olsa kadın ve erkek değil mi? 

Bununla birlikte, ömür boyu süren okul arkadaşlıkları vardır. Aynı sırayı paylaşan, aynı ekmeği birlikte yiyen, yol arkadaşlığı yapmış kadın ve erkek arkadaşlar az sayılamayacak kadar çoktur. Okul sıralarında kurulan arkadaşlığın, dostluğun ömür boyu sürdüğünü hem kendi hayatlarımızdan hem de çevremizdeki hayatlardan biliyoruz. Demek oluyor ki; her kadın-erkek arkadaşlığı aşk ile sonuçlanmaz. Sonuç olarak ateş ve  barut yan yana durmaz sözünü yerle bir eden okul arkadaşlıkları diyebiliriz. Bazen omzunda ağladığın kadın-erkek ailesinden daha yakın olabilir insana. 

Daha çok arkadaşlıkların aşka, ilişkiye dönüşmesinin en önemli nedeni fiziksel çekimdir. Fiziksel çekimle baş etmek oldukça sıkıntılı süreçtir. Araştırmalara göre yakın arkadaşlıkların aşka dönüşmesinin başında fiziksel çekim gelmektedir. Kadın- erkek arkadaşlıklarında boşluğa düşmek, kalp kırıklıkları ve ayrılık yaşamış olmak işte bu fiziksel çekimi arttıran en büyük sebeptir. Duygusal boşluğunu kendisine en yakın kişi ile doldurmak istemeleri mümkün olası bir duygudur. İşte bu sebeple bazen en yakın arkadaşlıklar aşka dönüşebilir.

Bizce kadın-erkek çok sağlam dostluklar kurabilir. Yıllardır süregelen dostluk hikayelerinden biri de sizin hikayeniz neden olmasın! Tabii bu, karşı cinsler arasında hiçbir zaman arkadaşlık olmayacağı anlamına gelmiyor. Nitekim sosyologlar, kadınlarla erkeklerin gerçekten de arkadaş olabileceğini ve bunun iki taraf için de aslında oldukça faydalı olduğunu belirtiyor. 

Bazen de insanın ruh eşi sürekli yanındadır, ancak bunu fark etmezler. İşte burada yanınızda ki arkadaşınıza bir bakın deriz! Sonuç olarak, ne yaparsanız, ne düşünürseniz, her şeyi kendi iyiliğiniz  için yapın! Arkadaşlığınızın boyutu ne olursa olsun hep mutlu olmanız tek temennimizdir!

İnsanlar sürekli olarak kendine kızan ve kendini suçlayan arkadaşlardan pek hoşlanmıyorlar. Yakın arkadaş demek insanı olduğu gibi kabul eden tek kişidir. Arkadaş bulmak için geç değil, sadece harekete geçmeniz yeterli. Neden Hiç  Yakın Arkadaşım Yok? Nasıl Arkadaş Edinebilirim? diyorsanız; www.ecift.com  adresine bekliyoruz!