Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

İlişkide Kullanımı Tehlikeli 5 Cümle!

”Söz ağızdan çıkana kadar o senin esirin, ağızdan çıktıktan sonra sen onun esirisindir.”

Sevdiğimiz kişiye olan duygularımızı tarif etmenin en temel yolu kelimelerdir. Aşkla kurulmuş o güzel cümleler ile karşınızdaki mest edebilirsiniz. Tabi cümleler ile aranız iyi değilse hareketlerinizle de bunu hissettirebilirsiniz. Ama siz yine de birkaç cümle kurun zira pandomim yapan garip biri gibi algılanabilirsiniz.

Aşk kokan cümleler harikadır ama bazı cümleler var ki tehlike çanlarını harekete geçirir. Eğer kahvenize sıkı sıkıya sarıldıysanız başlıyoruz. Bu sayacağımız cümlelerden birini veya bir kaçını sarf ettiyseniz / sarf edildiyse, ilişkinizi tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir.

”Tüm zamanımı seninle geçirmek istiyorum!”: Ne kadar masum bir cümle değil mi? İlk zamanlarda çiftlerin birbiriyle geçirdikleri zaman asla yeterli gelmez. Sanki saatler saniyelere dönüşür. İlişki ilerledikçe taraflar kendi başlarına zaman geçirme ihtiyacı hisseder. Hem onun hem de sizin özel alanlara ihtiyaçlarınız olması doğaldır. Partneriniz bu durum karşısında anlayış göstermiyorsa sıkıntıların çıkması olağan bir hal alır. Sizin kendi başınıza geçireceğiniz zamana saygı göstermesi gerekir. Bencil davranışlar ilişkinin geleceğini olumsuz yönde etkiler.

”Lütfen değişme, seni olduğun gibi seviyorum!” : Buradaki kasıt iki yönlü ele alınması gerekir. İlk anlamda duyguların ve davranışlarının değişmemesi ve var olan duruş, karakter gibi özelliklerin nasılsa öyle kalmasının mutlu edeceği, ikinci anlamda ise ilk gün nasılsa öyle olunması gerektiği ve aşk için değişimin olmaması gerektiği yönünde çıkarımlarda bulunulabilir. İnsan her zaman değişim gösteren, yaşanılan durumlar karşısında da tecrübe kazanarak kendini geliştiren bir varlıktır. Bu cümlede karşı tarafın sizin olası değişiminize engel olmak istediği bir niyet ortada. Kimse ilk günkü gibi değildir. Hem siz hemde sevdiğiniz kişi bu değişime ayak uydurabilmelidir. Değişime karşı koyan kişiler zamanın eziciliği altında kalmaya mahkumdur.

” Senin için yeterince iyi değilim!” : Bu cümleyi kuran bir kişi sizden mutlaka takdir ve iltifat bekliyordur. Yapmış olduğunuz iltifat ve güzel sözler yeterli gelmiyorsa bu sizin suçunuz değil. Sizi bu cümle ile baskılamaya çalışması ise ilişkinize ancak zarar verir. Olumsuz düşünceler içinde olduğuna işarettir. Bu konuyu onunla uzun uzun konuşmanız gerekebilir. İlişkide kendini yetersiz hissetmek bazı bilinçaltı sorunların varlığına işarettir.

” Yaşamımda beni mutlu eden ve değerli tek varlık sensin!” : Oldukça iddialı ve derin etkilere sahip bir cümle. Seni seviyorum cümlesinden sonra en harika söz gibi dursa da alt metninde bir o kadar negatif etmen barındırmaktadır. Sevdiğiniz kişi bu cümleyi sarf etmiş ise hayata dair mutluluk ve keyif alma yönünden büyük eksikleri bulunmaktadır. Sizi hayatının merkezine koyması başlarda romantik gelse de sonradan üstünüzde çok ağır baskılara sebep olacaktır. Size dair beklentileri ve talepleri artacaktır. Bir noktadan sonra bu durum içinden çıkılamayacak bir hal alacaktır.

” Sensiz ben bir hiçim!” : Bağımlılık sorunu olan kişiler genelde bu tür cümleleri kurarlar. Hayatlarındaki insan olmadan bir adım dahi atamayacaklarına, nefes bile alamayacaklarına inanırlar. Psikolojik olarak ciddi sorunların olduğuna delalettir. Gerekenden fazla bağlanmak gibi insanı bunaltan özellikleri mevcuttur. En kötüsü ise olası bir ayrılıkta sizi takıntı haline getirmeleri kuvvetli muhtemeldir.