Afrodizyak Aşk eÇift Evlilik Yaşam

Kusursuz Düğün Nasıl Planlanır?

   Düğün : Evlenme dolayısıyla yapılan, türlü geleneksel yönleri bulunan, genellikle çalgılı eğlence; eğlenceli bölümü de bulunan evlenme töreni. Kelime anlamı olarak açılımı gayet basit. Ama ifade ettiği duyguların bütünü paha biçilemez. Bir kişinin hayatında yaşayabileceği en özel anlardan birisidir. Her ne kadar mutluluk ve sevinç dolu bir gün olsa da evlenen çiftler için bir o kadar da stres barındırır. Hazırlık süreci bir anlamda çiftlerin vereceği en büyük sınavların başında gelir.

Kusursuz bir şekilde düğün planlaması yapılması halinde bu negatif durumun ortadan kalkması mümkün. Peki ama nasıl ? Telaş etmeyin eÇift sizi asla yalnız bırakmaz! Tavsiyelerimizi takip ederseniz sıfır stres ile özel gününe hazırlanabilirsiniz.

   Konsept ve Mekan Seçimi!

   Atılacak ilk adım konseptin belirlenmesi ve ona uygun bir mekan seçimi. Seçeceğiniz konseptin her iki taraf içinde keyifli olması gerekiyor. Sadece sizin veya eşinizin tercihi olursa herhangi bir aksilik durumunda ortam gerilebilir. Mesela sonbahar mevsiminde güzel kapalı bir mekan ideal olacaktır. Sonbahar tonlarının hakim olduğu arzunuza göre abartılı veya sade bir tören hoş durabilir.

Konsepte göre mekanında fikirlerinize hizmet edebilecek yeterlilikte olması gerekir. İlkbahar veya yaz dönemi için açık hava düğünü en güzelidir. Tabi hava tahminlerine göre günü belirlemeniz daha iyi olur.

   Birlikte Hareket Etmek!

   En can alıcı nokta ne kadar uyum içerisinde olacağınız. Düğün hazırlıkları bir nevi evliliğin ön gösterimi gibi düşünebilirsiniz. Eş adayınızın ileride nasıl davranışlar sergileyeceğinin ilk emarelerini birinci elden öğrenebilirsiniz. Birbirinizin olumlu veya olumsuz yönlerinin farkına varabilirsiniz. Evliliğin bir paylaşım olduğunu ve bunu ne derece güçlü yaparsanız geri dönüşü size o denli güzel olur. Anlaşamadığınız noktalarda mutlaka sakin kalarak tekrar üzerinden geçmekte fayda var.

   Detaylara Önem Verin Ama Ufak Sorunları Büyütmeyin!

   Ufak detaylar bazen can sıkıcı olabilir. Bunları es geçmeyin ama olası bir durumda da işler ters giderse sorun haline getirip negatif bir ortam oluşmasına sebep olmayın. Evlilik hazırlığı sırasında komik nedenlerle tartışıp, bunu büyüterek ayrılan çiftler mevcut. Sizin kaderiniz bu olmasın! Unutmayın ki hal olmayacak hiç bir problem yoktur. Siz çözmek istedikten sonra kolay yol bulunur.

   Herkesi Plana Dahil Etmeyin!

   Gerek sizin aileniz gerek sevdiğiniz kişinin ailesi bu planlama sürecinde çok müdahil olmazsa bu sizin için harika olur. Her kafadan bir ses çıkması karar aşamasında zorlanmanıza neden olacaktır. Bu sizin özel gününüz! Ailelerin değil. O yüzden kendi keyfinize ve zevkinize göre planlayıp bunu kimse ile paylaşmamanız çok daha iyi olacaktır. Ayrıca sizi kıskananlar da olabilir. Bu tür durumlara karşıda önlemleriniz almanızda fayda var.

   Bütçe Belirlenmesi!

   Evlendikten sonra uzun yıllar düğün taksitlerini ödemek istemiyorsanız bütçenizi iyi ayarlamanız gerekir. ”Nasılsa düğünde altın takılacak bütçeyi aşarsak oradan tamamlarız.” şeklinde bir düşünceniz olmasın. Davet edeceğiniz kişilerin maddi durumlarına göre size hangi fiyatta altın veya döviz takacağı belli olmaz. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız en sağlıklısı olacaktır.

   Program ve Görev Dağılımı!

   Sizin ve eşinizin elinde programlar mutlaka bulunmalı. Düğün mekanında davetliler ve diğer organizasyon işleri ile ilgilenecek güvenilir kişilerin görevlerini iyice belirlemeniz gerekiyor. Fotoğraf çekimi, kuaförde geçecek zaman gibi başlıkları, herhangi bir aksama olma olasılığına göre planlamanız şart. Hem sizin hem de eşiniz o gün yapacakları dışında hiçbir şey ile ilgilenmemesi gerekiyor. Aynı anda birden fazla duruma müdahil olamazsınız.