Aşk Kalp Çarpıntısı

Büyükannelerden Aşk ve Evliliğe Dair Tavsiyeler

Hayatta kendi başımıza edindiğimiz tecrübelerden daha değerli bir şey varsa o da sizi seven insanların yaşamınızda karşılaşacağınız zorluklara karşı verdiği nasihatlerdir. Sizden büyük olan birisinin sizi korumak ve yol göstermek amacıyla söylediği tavsiyeleri dinlemekten inanın zarar gelmez. Yapılan sosyal bir çalışmada yoldan geçen 10 büyükanneye aşk hakkında tecrübelerinin paylaşmaları istenmiş. Bakın onlar neler söylemiş?

1.  Kendinizi yeterince sevmeden başkalarına sevginizi veremezsiniz.

40 yıldır evliyim. Öğrendiğim en önemli şey kendinizi yeterince sevmeden başkalarına sevginizi veremeyeceğinizdir. Kendinize karşı yeterince dürüst bir sevgi beslediğiniz an bunu başkaları ile paylaşabilir ya da başkalarına bu sevgiyi adayabilirsiniz. (Marion)

2.       Sevdiğiniz kişinin en iyi olduğu yanı görmekten vazgeçmeyin.

Bir ilişkide en önemli olan şey birbirinize güvenmek ve sevecek bir yan bulabilmenizdir. Eşimle uzun yıllar evli kaldık ve hep iyi anlaştık. Eşim herkese karşı iyi bir insan oldu.Sakin bir insandı, herkesi severdi ve herkes de onu. Bazen onun insanlarda bu kadar çok sevecek yanı nasıl bulduğunu anlamazdım. Daha sonra anladım ki o insanları güldürüyordu. En çok da beni bu onun en iyi olduğu yandı. (Shirley)

3.       Espiri anlayışı olan yakışıklı bir adam iyi bir seçimdir.

Espri anlayışı olan yakışıklı bir adam bulun böylece sonsuza dek birlikte eğlenir ve gülümsersiniz. (Nancy)

4.       Birbirinizi özleyecek zaman tanıyın.

30 yıldır evliyiz. Eşimin 2 kızkardeşi ile birlikte yaşıyoruz. Böylece birbirimizi özleyebiliyoruz. İşin açıkçası eve kocamı bulmak için gidiyorum. (Gayle)

5.       Sevdiğiniz kişiye karşı davranışlarınıza dikkat edin

Nasıl davrandığınıza dikkat edin. Eğer birlikte olduğunuz kişi sizi eleştirecekse bunu yaparken herkese karşı nasıl davranıyorsa size de o şekilde davranmalıdır. Bu bakış açısı beni insanları yargılamayan birisine dönüştürdü ve ilişkilerimde de kolaylıklar sağladı. Eğer bir kişi herkese davrandığınız gibi ona davranmanıza katlanamıyorsa o kişi doğru insan değildir.(Angela)

6.       Aşık olmak ve sevmek insanı zorlamamalı

Gerçekten özen gösterdiğim ve birlikte olmaktan hoşlandığım birisi beni güvende hissettirir. İşte sevmek bu kadar basittir. İnanın bu kadar basit. Bu yüzden sevme işini zorlaştırmayın. (Diva)

7.       Evlendiğiniz kişinin doğru insan olduğundan emin olmadan evlenmeyin

 

Ben boşanalı çok yıllar geçti. Bir adamla yanlış sebeplerden dolayı evlendim ama o daima iyi bir eski-eş olarak kalacak ve kızlarıma da çok iyi davrandı. O yüzden partnerlerinizi seçerken kendinize iyi nedenler bulun. O kişiyle benzer bir yetiştirilme tarzına ve entelektüel uyuma sahip olduğunuzdan emin olun. Bunlar işinizi daha da kolaylaştıracaktır. (İsimsiz)

8.       Her şeye rağmen severken kendinizi ilk sıraya koyun

Başkalarına vereceğiniz sevginin bir sırası varsa ilk sıraya kendinizi koyun. Bu sadece aşık olduğunuz kişi için geçerli değil. Kimi severseniz sevin böyle davranın. Arkadaşlarınız, aileniz ya da çocuklarınız. Çünkü bebeklerin sevgiye çok ihtiyacı vardır. Bebeğinize yeterli sevgi verebilmeniz için kendinizi yeterince sevmelisiniz. (Lisa)

9.       Birbirinize karşı adil olun

Birbirinize karşı çok da ciddi olmayın, bu şekilde birbirinizi daha kolay tanırsınız. Aşık olduğumuz kişiyle yeni bir dil konuşuruz ve birbirimize özel bir yöntemle davranırız. Bu çok saf ve değerli bir şeydir. Bunu unutmayın! (Bonita)

10.       İlişkinizi dostluk üzerine kurun

Benim inanışıma göre aşk sevgidir, aşk sabırdır. Sevgimi bir sıraya koymam gerekirse aşık olduğum adam sevgilim olmadan önce dostumdur. Duygularınızı birbirinizle korkmadan paylaşabilmelisiniz, beraber gülebildiğiniz gibi beraber de ağlayabilmelisiniz. (Laura)

 

Bonus olarak bir tane tavsiye de bizim büyüklerimizden gelsin. Ne demişler nikahta keramet vardır. Size uygun eş adayını bu zamana kadar arayıp bulamamamış olabilirsiniz. Ancak aşk insanı değiştirir, çoğu zaman ise bambaşka bir insan yapar. Size aşk ve sevmek üzerine bambaşka bir hayat dersi verecek o kişiyi artık uzaklarda aramayın. Hemen şimdi eCift.com‘ a gelerek ücretsiz üye olun. Sevip sevmenin mutluluğunu bir ömür boyu tadacağınız o doğru kişiyi eÇift’ te aramaya şimdi başlayın!