Kalp Çarpıntısı

Aşk Nerede Kaldı?

 

 

Aşkı hala bulamamaktan yakınıyorsanız, önce kendinize dönüp bir bakın. Kendinizle barışık mısınız? Yoksa kendinize pek de güvenmiyor musunuz? “O bana niye baksın?” sorusu sizi harekete geçmekten alıkoyuyorsa, önce kendinizle ilgili birkaç değişikliğe gitmeniz gerekiyor. Kendinize güvenmezseniz, dışarıya yaydığınız enerji de yetersiz olacaktır.

 

İşte tavsiyelerimiz:

Arkadaşlarınızdan yardım alın: Kendinize olan güveninizin az olmasının sebebini bulmaya çalışırken arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Sizi en iyi tanıyan ve dışarıdan bakabilen insanlar size sorunun kaynağını bulmanızda yardımcı olabilir. Güvensizliğinizin sebebi geçmişteki kötü deneyimler ya da genel ruh halinizden kaynaklanıyor olabilir. Doğru sebebi bulduğunuzda bunu aşmak için çalışmalara başlayabilirsiniz.

Üzerinizde baskı mı var?: Çevrenizde evlenip, çocuk yapanlar arttıkça yalnız olduğunuz için kendinizi kötü mü hissediyorsunuz? Sosyal çevrenizin beklentilerini karşılayamıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Ancak, önemli olan sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz, kendinizi nasıl gördüğünüzdür. “Yalnız” olmak ömür boyu sürecek bir durum değil, geçici bir dönemdir. Bu dönemi iyi değerlendirmenizi, kendinize zaman ayırıp ileride yapamayacaklarınızı kaçırmamanızı öneririz. Ayrıca, kötü ya da yürümeyecek bir ilişkide olmaktansa yalnız olmanın ne kadar iyi olduğunu kendinize hatırlatın. İlişkide olup mutlu olmayanlara göre siz daha şanslısınız.

Kendinizden şüphe duymayın: “Fazla mı yaşlıyım?”, “Geçimsiz miyim?” gibi soruları kendinize sık sık sormaktan vazgeçin. Kendinizi güvensiz hissetmenizin sebebini bilmek bunu çözmek için yararlı olsa da kendinizi küçümsemeyin. Olumlu özelliklerinize odaklanın.

Faturayı hep kendinize kesmeyin: Hayalinizdeki insanı ararken tanıştığınız birileriyle işler umduğunuz gibi gitmiyorsa hemen kendinizi suçlamayın. Kendine güveni az olan kişiler, başarıları da şansa ya da başkalarına atfeder. Bu yanılgıdan kurtulmaya çalışın ve kendinize haksızlık etmeyin. Başarılarınızın farkında olun. Yürümeyen ilişkiler için de iki tarafın varlığını, çevre ve zaman faktörlerinin ne kadar etkili olduğunu hatırlayın. Kendinize gereksiz suçlamalarla yaklaşmadığınız zaman güveniniz de artacaktır.

 

 eÇift – Aşk Burada Başlar.