Kalp Çarpıntısı

Aşk Hakkında Bilmedikleriniz

 

“Evlenince yüzük neden sol yüzük parmağına takılır?”

“Kırmızı gül aşkı temsil ediyorsa, pembe gül neyi gösterir?”

Bu soruların cevabını çoğumuz hiç düşünmedik. Ancak, sorunca merak da edilen bu gibi detaylar, yeri geldiğinde konuşmalarımıza çeşitlilik katabilir.

Lafı fazla uzatmadan cevaplara geçemeye ne dersiniz?

♥ Hiç aşık olmadığını ya da romantik sevgi hissetmediğini iddia eden kişiler, “hipopituitarizm” denilen bir hastalıktan muzdarip olabilir. Çok az rastlanan bu hastalık, kişinin aşkın büyüsünü, çekiciliğini hissetmesini engeller.

♥ Ayrılık, terk edilmek gibi deneyimler hayalkırıklığıyla beraber çekici bir yanılsama yaratır. Bu yanılsama, kısa bir süre için kötü deneyime sebep olan kişiyi daha çok sevmenize sebep olur.

♥ Evli çiftlerin alyanslarını sol ellerinin 4. parmağına (yüzük parmağı) takması  Antik Yunan döneminden beri süregelen bir gelenek.  Aşk damarı “Vena amoris” in bu parmaktan direkt kalbe gittiği inancı buna sebep olmuş.
Tarihte bilinen ilk evlilik yüzükleri Eski Mısır dönemine ait olup sonsuzluk ve ay ile güneşin tanrısallığını sembolize ediyordu.

♥ Aşkın sembolü güllerin renklerine göre anlam değiştirdiğini biliyor muydunuz? Kırmızı güller gerçek sevgiyi ve tutkuyu temsil ediyor. Açık pembe istek ve enerjiyi, koyu pembe ise şükran gösteriyor. Sarı güller arkadaşlık ya da kıskançlık göstergesi olabilir. Beyaz gül, erdem ve özveriyi belirtiyor.

♥ Kadınlar sevildiklerini genellikle yüzyüze konuşmalarda hisseder. Erkekler ise yanyana çalışırken ya da yanyana oturarak konuşurken duygusal yakınlık hisseder.

Aşk hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, önceki 2 postumuza göz atmanızı tavsiye ederiz.

1 – Aşkın Etkileyici Gerçekleri
2 –  Aşk Hakkında Bilmediğiniz İlginç 5 Detay

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.