Kalp Çarpıntısı

Erkeklere Kendinizi Nasıl Anlatmalısınız?

 

Erkeklerin genel şikayeti kadınları çözememektir. Haksız da sayılmazlar.

Siz de mutlu bir ilişkinin parçası olmak istiyorsanız, erkeğinize yardımcı olun ve sizi anlamasını sağlayın. Bunu nasıl yaparım diyorsanız, önemli olan her zaman açık olmak.

Kadınlar, ima ederek erkeklerin bir şeyleri anlamasını beklerler. Oysaki erkekler hareketlerin ve sözlerin altında anlam aramaz ve kelimelerinizi hareketlerinizi olduğu gibi kabul eder. İşte tam da bu yüzden, iletişiminize dikkat edin ve isteklerinizi açık açık belirtin.

 

Bağırmayın: Konuşma sırasında bağırarak kendinizi haksız duruma düşürmeyin. Ayrıca, bağırarak anlatacağınız bir şey onun tarafından yine doğru şekilde anlaşılmayabilir çünkü sizi nasıl sakinleştirip bağırmanızı durdurabileceğini düşünür.

Meşgulken konuşmayın: Konuşmanın yeri ve zamanı çok önemlidir. Bir iş üstündeyken söylediklerinizi dinliyor gibi gözükse bile bir kulağından girenler diğer kulağından çıkar. Dikkatini size vermediği için sinirlenme ihtimaliniz de var. Bu yüzden, maç izlerken, çalışırken ya da oyun oynarken onunla önemli meseleleri konuşmayın ve bekleyin.

Gülümsemeyle yaklaşın: Konuşmanız öncesinde dikkatinizin sizde olmasını sağlamak ve onu konuşmaya çekmek için gülümseyin ve olumlu olun. Tam tersi onu kaçıracak ve kaygılandığı için dikkatini dağıtacaktır.

Size soru sorması için cesaretlendirin: Tüm yanlış anlaşılmaları engellemek için size soru sormasını isteyin. Örneğin, “Anlatabildim mi? Emin olamadığın noktaları lütfen söyle” gibi. Sizin anlamasına önem verdiğinizi görmek onu rahatlatarak çabalamasını sağlayacaktır.

Lafını bölmeyin: Tıpkı meşgulken işini bölmek gibi lafını bölmek de son derece ters tepki yaratacak bir harekettir. Onu konuşmaya, soru sormaya teşvik edip dinlememek yanlış olur. Sözünü bitirmesini bekleyin.

Beklentilerinizi anlatın: Bazen erkeklere ne istediğinizi, sizi nasıl iyi hissettirebileceklerini açık açık söylemeniz gerekir. Çoğu zaman erkekler sizi neyin iyi hissettireceğini bilemez ve iyi niyetli girişimleri tam tersi sonuçlara sebep olabilir. Bu sebepten, hem onun işini kolaylaştırmak hem de sizi iyi hissettirmek için neler yapabileceğini söyleyin. Bunda utanılacak bir şey yok. Aksine onun düşüncelerinizi okuyup uygun davranmasını beklemek sonsuza dek sürebilir.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.