Kalp Çarpıntısı

Uzak Mesafede Aşkın Sırları!

Gelişen teknoloji sayesinde zaman ve mesafe kavramları değişti. Dünyanın bir ucuna yolculuk eskisine göre çok daha hızlı. Ayrıca, fiziksel olarak yolculuk yapmadan yazışarak ya da görüntü ve sesi paylaşarak iletişim kurmak da mümkün.

Böyle bir zamanda, farklı şehirlerde hatta ülkelerde yaşayıp ilişki sürdürmek çok daha kolay.

Yine de yalnızca teknolojik imkanları kullanmak ilişki sürdürmek için yeterli değil. Akıllı telefon, görüntülü konuşma gibi olanakları kullanarak sıraladığımız tavsiyeleri uygularsanız mesafeye rağmen mutlu olabilirsiniz.


Güvenin: Uzak ya da yakın olmanız farketmez, ilişkiler güven üzerine kurulmalıdır. Aksi takdirde çok yıpranırsınız. Gereksiz kıskançlık, uzun mesafe ilişikilerinin en büyük sorunudur. Size yapılmasını istemediğinizi, sevdiğinize de yapmayın.

Açık ve net konuşun: Birbirinizden ne tür beklentileriniz olduğunu, ilişkinin ciddiyeti ve geleceği hakkında hemfikir olup olmadığınızı kararlaştırmanız çok önemlidir. Aksi takdirde arada kalabilir hatta hayal kırıklığı yaşayabiliriniz. Ne düşündüğünüzü ve istediğinizi en basit ve doğru haliyle anlatın.

Birbirinize zaman ayırın: Birbirinizle iletişimde olun, gün içinde mesaj ya da skype yoluyla paylaşımlarda bulunun.

Ortak faaliyetlerde bulunun: Yanyana olmasa da aynı zamanda sevdiğiniz bir dizinin aynı bölümünü izleyin, aynı anda aynı maçı takip edin. Böylece, bittiğinde üzerinde konuşabileceğiniz paylaşımlarınız olur ve sanki beraber izlemişsiniz gibi hissedebilirsiniz.

Buluşma ayarlayın: Uzakta da olsanız düzenli aralıklarla görüşmeye çalışın. Buluşmak için her zaman belirlenmiş bir tarihiniz olsun. Bu hem sizi motive edecek hem de ayrı geçirdiğiniz zamanın daha çabuk geçmesini sağlayacak.

Gelecekten bahsedin, pozitif olun: Umudunuzu ve inancınızı kaybetmemeniz çok önemlidir. Gelecek hakkında konuşun ve kavuşacağınız güne dair heyecanınızı tazeleyin. Uzakta geçirdiğiniz günlerin boşuna olmadığını kendinize hatırlatın.

Kişisel eşyalar hediye edin: Sizden uzaktayken sizi hatırlatacak, özlediğinde bakmak isteyeceği hediyeler verin. Siz de ondan izin alarak yanınızda bir şey götürün.

Yanında olduğunuzu hissettirin: Hepimizin kötü hissettiği, bazı şeylerin üst üste ters gittiği dönemleri olur. Böyle dönemlerde birbirinize olan desteğinizi gösterebilmeniz için çok önemlidir. Mümkün olduğunca yanında olmak, sorununu ya da üzüntüsünü paylaşmak ilişkinizi güçlendirecektir.

eÇift – Aşk Burada Başlar.