Ruhun Gıdası

Aşkı En İyi Anlatan Yeşilçam Filmleri!

Yeşilçam, Türk Sineması’nın köşe taşı, temeli ve var olma sebeplerinden biri. Türkiye’nin aşka, aileye, hayata bakışının özetidir çoğu zaman. Hele konu aşk gibi toplum olarak coşkun duygularla yaşadığımız bir şey olunca onu Yeşilçam’dan iyi anlatan olamaz dedik. Sizin için aşkı anlatan en iyi Yeşilçam sahnelerini bir araya getirdik.

1. Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)

İçinde Yeşilçam geçen her bir cümlenin, konunun, başlığın olmazsa olmazıdır bu film. Sevgi’nin ne olduğunu sorsalar dört kişiden üçü bu filmin repliğini söyleyecektir.

2. Senede Bir Gün (1971)

Birisini kavuşamayacağını bile bile çok sevmek nedir sorusunun cevabıdır Senede Bir Gün filmi. Gerek müzikleri gerek filmin acı dolu hikayesi her daim yürek burkar.

3. Gülen Gözler (1977)

İçinde Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen ve Ayşen Gruda varsa o hikaye bizdendir. Bizim ailemiz, bizim komşularımız, bizim aşklarımızdır. Gülen Gözler filmi yürekten sevmenin diğer adıdır.

4. Fadime (1970)

Hep ayrılık, hep acı ve kavuşamama olmayacak ya. Yeşilçam’da aşk bazen gülümsetir.

5. Ah Müjgan Ah (1970)

Ne vakit kavuşulamayan bir aşk, hüzünlü bir ayrılık olsa Sadri Alışık işte orada harika bir tirat atar. Öyle ki Ah Müjgan Ah, bir devrin iç çekişi haline gelmiştir.

6. Gurbetçi Şaban (1985)

Almanya’ya işçi olarak gitmiş Türklerin hikayesi bir dönem ülkenin hayatına neredeyse damga vurmuştur. Gurbetçi Şaban da işte o dönemleri anlatan filmlerden sadece biridir. Bize öğrettiği en güzel şey ise aşk dünyanın neresine gidersen git aşktır. Hele aynı dili konuşan sen gibisini bulmuşsan!

7. Tatlı Dillim (1972)

“Görevim sana içimi dökmek” nasıl güzel bir tanımlamadır. İnsan hayatın onca karmaşasında, iş stresinde kendine biraz da böyle uğraşlar edinse aşk çok daha güzel olur şüphesiz.

8. Sultan (1978)

Aşklarımızı biraz coşkun yaşayan bir milletiz ama tabii kadına şiddete hayır. Çünkü aşk sadece yürekten sevince güzeldir. Sultan’ın inadı aşık usandırıyordu derken mutluluk gelmişti.

9. Ah nerede vah nerede (1975)

Bu ısrarcı ama her ısrar keşke böyle tatlı olsa dedirten sahneyi bilmeyen yoktur. Yeşilçam’ın belki de birbirine en çok yakışan çifti Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu’nun aşk filmleri de unutulmazlar arasındadır.

10. Affedilmeyen (1966)

Listenin olmazsa olmaz bonusu “zengin kız-fakir erkek” replikli aşk sahnesi 🙂

Peki ya sizin kendi aşk hikayeniz ne olacak? Henüz yazılmamış ya da karakterler tam olarak hayatınızın filminin konusuyla uyuşmuyor olabilir. Ama siz artık hayatınızın aşkını yaşamak ve anılar biriktirmek kısmına geçmek istiyor olabilirsiniz. İşte bunu gerçekleştirmek için eÇift’i mutlaka denemelisiniz. Çünkü eÇift bilimsel ideal çift metodu ile kişiliğinize ve yaşam tarzınıza en uygun kişiyle tanışmanızı sağlar. Haydi aşka bir şans daha vermek için eÇift’e gelin.